Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Leteći legionar iznad Pariza
Članak
Objavljeno: 22.07.2019. 16:10

Flyboard Air 

VIDEO: Leteći legionar iznad Pariza

Predsjednik Macron kaže da ovo pokazuje koliko je francuska vojska moderna i inovativna

VIDEO: Leteći legionar iznad Pariza

Jedan od glavnih događaja ovogodišnje parade u Parizu održane povodom najvećeg francuskog blagdana Dana pada Bastille, bio je trenutak kada je nebom iznad Champs-Élyséesa proletio naoružani "hovertrooper" Franky Zapata i oduševio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, nizozemskog premijera Marka Ruttea, njemačku kancelarku Angelu Merkel, predsjednika Portugala Marcela Rebela de Sousu i druge ugledne goste, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zapata je tom prilikom predstavio najnoviju inačicu svojeg mlaznog Flyboard Air hoverboarda, koju je specijalno namijenio za francusku vojsku s kojom je direktno surađivao na izradi ove leteće platforme. Flyboard Air se još uvijek nalazi u razvoju i trenutno može postići maksimalnu brzinu do 140 km/h, visinu do 150 m, letjeti 6 minuta i prevoziti do 100 kg tereta, no Zapata se nada da će uz pomoć inženjera francuske vojske uskoro moći letjeti 30 minuta brzinom do 200 km/h na visinama do 3.000 m i prevoziti 200 kg tereta.

zapata_flyboard_air-9

Zapata već nekoliko godina održava demonstracije u kojima leti na atraktivnim lokacijama širom svijeta, no ovo pojavljivanje na najvećoj paradi mu je vjerojatno najveći uspjeh, pa se nada da će francuska vlada odlučiti uložiti ozbiljne novce u razvoj jedinica "hovertroopera".

Dodatnu reklamu mu je napravio francuski predsjednik koji je u jednom tweetu objavio video Zapatinog leta i napisao: "Ponosni na našu vojsku, modernu i inovativnu".

Kada će leteći legionari patrolirati nebom u stilu Zelenog Goblina za sada još nije poznato.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->