Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Na tržištu dron s Intel RealSense tehnologijom
Članak
Objavljeno: 28.06.2016. 13:29

Yuneec Typhoon H 

VIDEO: Na tržištu dron s Intel RealSense tehnologijom

Započele predbilježbe za Yuneec Typhoon H drona koji koristi Intelovu tehnologiju za autonoman let.

VIDEO: Na tržištu dron s Intel RealSense tehnologijom

Intel je objavio da je tvrtka Yuneec Aviation započela je zaprimati predbilježbe za svojeg Typhoon H drona s Intel RealSense tehnologijom koja znatno unaprjeđuje autonomiju, praćenje i navigaciju dronovima.

Ovo je prvi puta da se Intelova Realsense tehnologija pojavljuje u malim bespilotnim letjelicama, a glavna odlika joj je mogućnost potpuno autonomnog leta inteligentnom navigacijom kojom se zaobilaze prepreke, slijedi osobe koje želite snimati, te programira čitav let, bez potrebe za upravljanjem od strane ljudskog operatera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Korisnici će Typhoon H dobiti s tvornički instaliranom kamerom Intel RealSense R200 i procesorom Intel Atom, upravljačem ST16, dodatnim upravljačem Wizard za dva rukovatelja, dvije baterije i dodatnim propelerima, a sve to u posebno osmišljenoj naprtnjači.

team_mode_image

Intelov sustav spajanjem specijaliziranih kamera i senzora mapira i upoznaje svoje okruženje u tri dimenzije, što znači da prepoznaje prepreku i planira alternativni pravac.

Modul nudi i nove senzore usmjerene prema dolje, kojima se poboljšava stabilnost, te se i uz loš prijam GPS signala omogućuje let u zatvorenim prostorima ili pak na otvorenom, blizu tla. 

Typhoon-H-IRS-buy-Image-11

Za snimanje će vam koristiti 4K kamera spojena na gimbal za stabilizaciju slike, koja se može okretati u 360 stupnjeva, te osim videa snimati i slike od 12,4 MP.

Cijena Yuneec Typhoon H drona u predbilježbi iznosi 1.900 dolara (12.916 kn), a prve isporuke korisnicima započet će u roku od četiri tjedna.

Izvor: Intel

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->