Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kreiranje AI inačice Youtubera za 100 dolara
Članak
Objavljeno: 19.01.2021. 15:07

Izazov 

VIDEO: Kreiranje AI inačice Youtubera za 100 dolara

Poznati Youtuber izaziva znanstvenike da naprave njegovu digitalnu repliku s ograničenim budžetom.

VIDEO: Kreiranje AI inačice Youtubera za 100 dolara

Današnji DeepFake video filmovi koji omogućuju video montaže u kojima se poznate ličnosti nalaze u čudnim situacijama i govore stvari koje nisu doista rekle, već su postali uobičajena stvar na internetu i društvenim mrežama.

Kvaliteta tih uradaka uvelike ovisi o softveru umjetne inteligencije koji se koristi i postprodukciji koja omogućuje doradu i ispravljanje grešaka, pa se uvelike razlikuju deepfakeovi koje rade obični korisnici na internetu, znanstvenici i oni koje izrađuju profesionalni studiji za izradu specijalnih efekata, koji na to troše velike količine vremena, ljudskih resursa, tehničke opreme i novca.

YouTuber Tom Scott želi vidjeti je li moguće napraviti uvjerljivu digitalnu ličnost s ograničenim budžetom od samo 100 dolara, pa je izazvao neuroznanstvenicu Jordan Harrod da napravi njegovog digitalnog dvojnika. Ona je pomoću GPT-3 OpenAI softvera uspjela napraviti DeepFake inačicu koja je omogućila Scottu naraciju, no vrlo lako se uočava da se radi o lažnjaku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Harrod je iskoristila ovaj izazov da istraži napredak u DeepFake tehnologiji, opasnosti koje donosi i alate koji se razvijaju kako biste u budućnosti mogli prepoznati lažne ličnosti u video filmovima na Youtubeu i u medijima.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->