Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hyundai Elevate je auto koji vozi i hoda
Članak
Objavljeno: 08.01.2019. 14:07

CES 2019 

VIDEO: Hyundai Elevate je auto koji vozi i hoda

Hyundai je na CES-u predstavio mali konceptualni prototip sveterenskog vozila za spasilačke akcije.

VIDEO: Hyundai Elevate je auto koji vozi i hoda

Na CES 2019 sajmu možete vidjeti veliki broj automobila i tehnologija vezanih uz automobilsku industriju budućnosti, poput autonomnih sustava i električnih/hibridnih pogona, a Hyundai je predstavio smanjeni model svojeg konceptualnog vozila pod nazivom Hyundai Elevate koji djeluje poput neke nove inačice Marsovog rovera, no namijenjen je za korištenje na Zemlji.

Hyundai Elevate

Ovo neobično vozilo u osnovnom obliku djeluje poput „kombija“ futurističkog dizajna, no njegovi kotači se nalaze na nogama koje se mogu zasebno izbacivati i pokretati kako bi mogao svladavati sve vrste terena. Ukoliko je teren previše zahtjevan za vožnju na kotačima, auto pomoću tih nogu doslovce hoda, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da se radi o konceptu za sada nije poznato ima li Hyundai ikakvih konkretnih planova da ovo neobično vozilo dovede na tržište. Posebno ga vide korisnim za akcije spašavanja na teškom i nepristupačnom terenu, a nama djeluje i kao dobra tehnologija za pomoć pri parkiranju. Nekako ipak mislimo da će se prije naći na Marsu nego na Velebitu.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam