Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.02.2016. 14:42

ArcaBoard 

VIDEO: Hoverboard na akciji

Hoverboardu kojim možete lebdjeti šest minuta, snižena je cijena za 5.000 dolara.

VIDEO: Hoverboard na akciji

Tvrtka Arca Space proizvodi neobičnu lebdjelicu pod nazivom ArcaBoard, za koju tvrde da predstavlja nešto što je u ovom trenutku najbliže hoverboardovima iz filma Povratak u budućnost 2, te ne zahtijeva nikakve posebne staze i sustave tekućeg hlađenja, obzirom da se ne kreće na elektromagnetski pogon.

Kada je ova daska koja podsjeća više na leteću paletu nego na na hovereboard prvi puta predstavljena, Arca Space je objavio da će se prodavati po cijeni od 19.900 dolara, no sada su je pojeftinili za 5.000 dolara, što znači da će vam je nakon 14. travnja ove godine isporučiti ako im uplatite 14.900 dolara, odnosno 101.552 kn. Dakako, nama je ovo i dalje nevjerojatno skupo, obzirom da se radi u gadgetu koji će vam omogućiti samo 6 minuta leta s jednim baterijskim punjenjem.

AB_Diagram

Obzirom da se ne radi o elektromagnetskom pogonu, na kakav rade hoverboardovi koji se istražuju u znanstvenim laboratorijima, već o sustavu kojem letenje omogućuje 36 rotora, ovo bi se prije moglo nazvati nekom vrstom "multirotorkoptera", mada priznajemo da bismo ga rado voljeli isprobati, jer očito garantira uživanje u lebdenju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Izvor: ArcaBoardVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->