Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Airbusov leteći auto na sajmu u Ženevi
Članak
Objavljeno: 09.03.2017. 15:46

PopUp 

VIDEO: Airbusov leteći auto na sajmu u Ženevi

Airbus i Italdesign pokazali auto budućnosti koji vozi cestom, prugom i zrakom.

VIDEO: Airbusov leteći auto na sajmu u Ženevi

Među silnim Mercedesima, Fordovima, Volvima i Rimčevim Concept One automobilima, na ženevskom autosalonu našao se i konceptualni PopUp automobil koji su dizajnirali Airbus i Italdesign. Po prvi puta posjetitelji sajma su imali priliku sjesti u njega, no ne i odvesti se, odnosno odletjeti.

Ideja Airbusa i Italdesigna je jednostavna. Radi se o malom gradskom automobilu koji je povezan s čitavim sustavom pametnog prometa budućnosti. Osim vožnje prometnicama prema potrebi ga možete  priključiti u kompoziciju svojevrsnog vlaka, a kada se za to ukaže potreba, putem tableta možete pozvati robotski quadcopter koji će se spojiti na kabinu, pretvoriti PopUp autić u letjelicu i dodatno vam olakšati i ubrzati transport, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Airbus i Italdesign smatraju da leteći auti kakvi su bili do sada zamišljeni imaju brojne prepreke koje im otežavaju da istovremeno budu u stanju letjeti i voziti, pa bi sustav modularnog vozila s quadcopterom "na zahtjev" bio puno bolje rješenje.

Nažalost, kao što smo rekli, prototip na Geneva Motor Showu nije bio u stanju poletjeti, a nismo ga mogli vidjeti ni u vožnji pa ćemo na pojavu PopUpa na našim prometnicama morati još "malo" pričekati. Ideja nam se zapravo jako sviđa i doista bismo voljeli da ju realiziraju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->