Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni terenski bicikl
Članak
Objavljeno: 19.12.2014. 16:18

iGo 

VIDEO: Električni terenski bicikl

Ovaj električni bicikl je dizajniran za vožnju po najzahtjevnijem terenu.

VIDEO: Električni terenski bicikl

Kada govorimo o električnim biciklima, uvijek smo malo skeptični, jer nam zasad ne pada na pamet dati 20 ili više tisuća kuna za prometalo koje nije niti bicikl niti skuter, obzirom da ćete za 10 puta manje novca dobiti čisto solidan obični bicikl, a za punu cijenu e-bicikla pravi mali skuter. Stoga pretpostavljamo da "klasični" električni bicikli još neko vrijeme neće biti previše popularni, no kada se govori o onima specijaliziranim za vožnju u zahtjevnim terenskim uvjetima, stvar već ima nešto više smisla.

Tvrtka iGo, na Kickstarteru je pokrenula kampanju za iGo Electric Fatbike, koji se razlikuje od drugih upravo po tome što je "pravi" mountain-bike, jer ga možete voziti po blatu, snijegu, ledu, kamenju, travi, te koristiti usluge električnog motora kao ispomoć u savladavanju nekih teških dionica, za brže pentranje na brda s kojih ćete se stuštiti po kozjim stazama (downhill), ili za postizanje većih brzina u šumama i gorama.

Kako bi to omogućili, proizvođači ovog e-bicikla su pedalama dodali električni motor i Panasonicovu bateriju od 12Ah. Što brže okrećete pedale, dobit ćete veći "boost", a kada ćete pedalirati sporije, ispomoć motora će vam biti manja. Kako biste mogli koristili motor u raznim situacijama, opremili su ga sustavom koji pruža deset razina asistencije vašim nožicama.   

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam