Nalazite se
  • Pop Tech
  • Open Source robotska ruka za svakoga
Članak
Objavljeno: 17.12.2014. 14:33

MeArm 

Open Source robotska ruka za svakoga

Ova mala robotska ruka biti će dostupna za malo novaca, a njom će se upravljati pomoću open source MeBrain kontrolera.

Open Source robotska ruka za svakoga

Invator Benjamin Gray na Kicstarteru je predstavio projekt, čiji cilj je dovođenje na tržište MeArm open source robotske ruke i MeBrain kontrolera, za čije upravljanje i programiranje nećete trebati hrpu novaca i/ili diplomu inženjera robotike i računalstva u džepu, jer ćete sve prilagodbe moći vršiti, kako kaže, "na razini odvijača".

S idejom da ovo bude jeftina i svima dostupna robotska platforma namijenjena prije svega za edukacijske svrhe, Gray je htio prikupiti samo 5.000 engleskih funti putem Kickstartera, što mu je uspjelo vrlo brzo, pa se projekt već nalazi u fazi završne realizacije.

"MeArm je džepna robotska ruka koja je zamišljena da učini robotiku, elektroniku i programiranje dostupno svima, znatnim snižavanjem troškova potrebnih za njezinu nabavu. Krajnji cilj je napraviti nešto jeftino što biste mogli izraditi samo uz pomoć odvijača i svojeg entuzijazma", navodi Gray.

MeBrain kontroler

MeArm projekt je open-source, što znači da su svi nacrti i datoteke besplatno dostupni za preuzimanje, a uključuju i lasersko rezanje, shemu PCB sklopa, datoteke sklopovlja u KiCadu i sav potrebni softver.

 

Uz robotsku ruku dolazi i kontroler s dva joysticka pod nazivom MeBrain na Arduino platformi, pomoću kojeg ćete upravljati rukom, pa čak i "snimati" njezine pokrete koje kasnije možete reproducirati za izvođenje određenih ponavljajućih radnji, kao što to rade znanstvenici i inženjeri u velikim laboratorijima koji programiraju industrijske robote. Oba proizvoda zajedno ćete preko Kickstartera platiti oko 450 kuna. 

Ako mislite da je ovo zanimljiv projekt i voljeli biste si jednu robotsku ruku nabaviti "za po doma", posjetite poveznicu izvora ovog članka. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam