Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni Audi R8 e-tron neće u prodaju
Članak
Objavljeno: 25.10.2012. 14:11

e-tron 

VIDEO: Električni Audi R8 e-tron neće u prodaju

Audi je odlučio obustaviti planove za izlazak svojeg električnog superautomobila na tržište.

VIDEO: Električni Audi R8 e-tron neće u prodaju

Prema pisanju portala Wired, njihov izvor u Audiju im je potvrdio kako je taj proizvođač automobila odustao od planova da svoj električni superautomobil izbaci na komercijalno tržište, a kao glavni razlog službeno se navodi nezadovoljstvo tvrtke postojećom tehnologijom baterija.

Isti izvor kaže da to ne znači kraj e-trona, jer će Audi proizvesti 10 modela R8 e-trona koje će koristiti za svoje potrebe s ciljem evaluacije tehnologije električnih automobila, no niti jedan od njih se nikada neće naći u slobodnoj prodaji.

Audi je R8 e-tron prvi puta prikazao kao koncept na Frankfurt Motor Showu prije 3 godine, izjavivši kako će ga kroz 4 godine izbaciti na tržište, a od tada ga se moglo vidjeti svakoj većoj automobilskoj priredbi.

U međuvremenu je automobil odvozio i krug na LeMansu, a 26. lipnja ove godine je na trkaćoj stazi u Nürburgringu Markus Winkelhock s njim odvezao rekord staze s fantastičnim vremenom od 8 minuta i 9 sekundi.

Pravi razlog otkazivanja ovog projekta navodno leži u Wolfgangu Dürheimeru, koji je u svibnju ove godine zasjeo na čelo R&D (research and development) tima Audija, odlučivši da se fokus tvrtke s potpuno električnih vozila preusmjeri na hibride, uključujući modele A1, A3, A4, A6i i Q7 SUV. 

Izvor: Wired

VIDEO: Obaranje rekorda staze u Nürburgringu Audijem R8 e-tron superautomobilomVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->