Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Eksperimentalni touch SF sintesajzer
Članak
Objavljeno: 12.11.2017. 13:09

Quadrantid Swarm 

VIDEO: Eksperimentalni touch SF sintesajzer

Ovaj sint možete koristiti kao zasebni instrument ili kao kompletno rješenje za futurističko DJ-anje.

VIDEO: Eksperimentalni touch SF sintesajzer

Svaki puta kada pomislimo da je elektronska glazba na izdisaju jer ne može ponuditi ništa novo, uvijek nas iznenadi neki projekt poput ovog koji je tvrtka Eowave uspješno "crowdfundala" na Kickstarteru.

Njezin sint pod nazivom Quadrantid Swarm predstavlja kombinaciju prvih sintesajzera i modernih elektronskih instrumenata, pa se u uređaju retro izgleda nalazi 2-polni analogni filter, modulacija s osam selektibilnih waveforma i reverb na oprugu, što mu pruža i dašak retro zvuka.

Za unos zvukova koristi se jedinstveno dodirno sučelje koje može služiti kao neka vrsta klavijature za monofono i polifono izvođenje glazbe, ili kao sekvencer u osam koraka, a MIDI i CV/trig povezivost mu omogućuju da ga integrirate u svoj studio i koristite u snimanju i produkciji glazbe, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući širokom spektru mogućnosti, Quadrantid Swarm možete koristiti kao zasebni instrument koji će vašem bandu dodati zvuk znanstvene fantastike, ali i kao kompletno rješenje za izvođenje elektronske glazbe, jer omogućuje da postavite dobre bas-bubanj linije, na koje možete dodavati predefinirane sampleove, efekte, kao i solirati ako vam se baš hoće, dok će vam velike mogućnosti modulacije stvoriti zvukove kakve nitko nije čuo.

cb6172ca688505f05470c1c11bb1e7b5_original

Ukoliko ga naručite preko Kickstartera u "early bird" ponudi dobit ćete ga po cijeni od 425 eura, odnosno 3207 kn, a globalne isporuke započinju u travnju 2018. Nekako imamo osjećaj da bi se s ovim gadgetom na veliku scenu mogao vratiti hard-core techno ako dođe u prave ruke, pa se vratimo u vrijeme kada se elektronska glazba svirala i skladala a ne samo puštala i slagala.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam