Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Egzoskeletoni za sklapanje Fordova
Članak
Objavljeno: 10.11.2017. 12:37

EksoVest 

VIDEO: Egzoskeletoni za sklapanje Fordova

Ovaj egzoskleteon radi bez motora i radnicima će pomoći u 4.600 ponavljajućih zadaća koje obavljaju dnevno.

VIDEO: Egzoskeletoni za sklapanje Fordova

U današnje doba egzoskeletoni postaju sve zanimljiviji kao pomoć u kretanju i svakodnevnom životu bolesnim i invalidnim osobama, a uskoro će osvojiti i industriju. Mnoge tvrtke u svijetu sve više razmišljaju o uvođenju egzoskeletona u svoje tvorničke pogone, kako bi se olakšao rad ljudima u onim zanimanjima u kojima se ne mogu koristiti industrijski roboti.

exoskeleton_8860

Tako je i Ford odlučio investirati u novi egzoskeleton pod nazivom EksoVest koji služi kao podrška gornjem dijelu tijela radnika pri dizanju tereta i radu pri kojem drže ruke iznad glave, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Procjenjuje se da dio Fordovih zaposlenika koji rade na sklapanju vozila dnevno mora napraviti oko 4.600 takvih radnji, što godišnje iznosi i do milijun puta, što se dugoročno odražava na njihovo zdravlje.

Iz tog razloga Ford je odlučio svoj novac uložiti u egzoskeleton tvrtke Ekso Bionics koji funkcionira bez motora i napajanja, a radnika rasterećuje dizanja tereta za 2,5 do 7,6 kg, smanjuje naprezanje gornjeg dijela tijela i sprječava zamor.

exoskeleton_8846

Ford trenutno testira EksoVest u dvije tvornice u SAD-u, a uskoro će pilot program proširiti na Europu i Južnu Ameriku.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam