Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dron za molerske radove
Članak
Objavljeno: 24.03.2016. 17:04

Worker Bee Drone 

VIDEO: Dron za molerske radove

Tvrtka Apellix na tržište želi izbaciti drona koji izvodi unutrašnje i vanjske ličilačke radove.

VIDEO: Dron za molerske radove

Kada govorimo o dronovima, ako izbacimo one ratne, moramo priznati da većina njih zasad radi vrlo malo pametnih stvari. Dobro, postoje dronovi koji u Africi već dostavljaju krv bolnicama, a Amazon bi njima uskoro trebao dostavljati robu iz svojih dućana, no ako govorimo o dronovima za kućne potrebe, njihova uloga se svodi na igranje i zračno snimanje.

Kako bi se dronovima našla neka pametnija uloga, potrudila se tvrtka Apelix, koja već duže vrijeme razvija radne dronove.

Ovih dana predstavili su najnoviji prototip drona pod nazivom Worker Bee Drone, koji se najbolje može opisati kao dron moler ili po službenom hrvatskom ličilac, obzirom da može obavljati ličenje zidova.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, dron je stalno spojen na izvor energije i kantu s bojom, pa se ne mora stalno spuštati po novu dozu kao vi kada se penjete ili silazite s ljestvi.   

U svakom slučaju, ovo nije nešto glamurozno ili tehnološki pametno, no moramo priznati da Apellixov dron demonstrira upravo ono što očekujemo od robota u budućnosti, a to je da nas zamijene u obavljanju najdosadnijih poslova.

Soboslikari i ličioci se za sada ne moraju bojati pretjerano za svoja radna mjesta, jer robot nije u stanju gletati, zidati i gipsati zidove, no možda će i to moći u nekoj 2.7 inačici za koju godinu.

Izvor: Apellix

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam