Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Atlas robot dobio algoritam za balansiranje
Članak
Objavljeno: 12.11.2014. 12:19

IHMC 

VIDEO: Atlas robot dobio algoritam za balansiranje

Tvrtka koja je proizvela najbolji softver za upravljanje Boston Dynamicsovim robotom, dala mu je sposobnost balansiranja na jednoj nozi.

VIDEO: Atlas robot dobio algoritam za balansiranje

Mada je Boston Dynamicsov Atlas robot težak 165 kilograma, te još uvijek djeluje jako nezgrapno i nestabilno, tvrtka IHMC, jedan od najuspješnijih sudionika DARPA-inog Robotics Challenge natječaja, opremila ga je novim algoritmom koji će mu uvelike pomoći na stabilnosti tijekom hodanja, posebice na neravnom terenu punom ruševina.

Njihov novi algoritam je Atlasu omogućio stajanje i balansiranje na tri cigle i to na jednoj nozi,  što nas pomalo podsjeća na kung-fu filmove.

Inače, IHMC je u dosadašnjoj fazi natječaja na računalnim simulacijama postigao najbolji rezultat, dok je Atlas opremljen njihovim softverom, zadaće na pravom terenu obavio s drugim rezultatom među svim timovima.

Sljedeći izazovi koje će robot opremljen softverom sudionika natječaja imati pred sobom, odvijati će se u lipnju 2015., pa nas ne bi uopće začudilo da do tada prohoda na rukama, ili se počne penjati na drveće.

Tvrtka Boston Dynamics koja se već neko vrijeme nalazi u vlasništvu Googlea, još uvijek nije prikazala ratne sposobnosti Atlasa, zbog kojih je ovaj projekt zapravo i pokrenut, mada će vam uvijek reći da prvenstveno razvijaju dvonožne robote koji će se koristiti za akcije spašavanja.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->