Nalazite se
  • Pop Tech
  • Tenisice izrađene od TSMC procesora
Članak
Objavljeno: 27.11.2023. 18:27

Ccilu 

Tenisice izrađene od TSMC procesora

Tajvanski brand Ccilu, postao je prva tvrtka u svijetu koja je silicijski otpad tvrtke TSMC pretvorila u ekološki prihvatljivu obuću.

Tenisice izrađene od TSMC procesora

Prošle godine na tržištu se pojavio prvi par masažnih papuča tajvanskog branda Ccilu izrađenih od recikliranog silicijskog otpada pribavljenog od poznatog tajvanskog proizvođača poluvodiča TSMC-a.

Cciluove inovacije privukle su međunarodne tvrtke na suradnju, uključujući robnu marku za zabavu Warner Bros, koja se udružila s tajvanskom tvrtkom u proizvodnji co-brand cipela za "Wonder Woman" i "Batman", a u međuvremenu, Ccilu je također postao partner PGA Toura kako bi izbacio tenisice za golf napravljene od oceanskog otpada.

Sada tvrtka proširuje ponudu s novim modelima obuće u kojoj se koriste reciklirani plastični materijali i silicij iz proizvodnje procesora, muškim i ženskim tenisicama i cipelama.

Dok nam je u slučaju reciklirane otpadne plastike jasno kako se može iskoristiti za izradu materijala nalik na ekološku (umjetnu) kožu od koje se proizvodi obuća, kruti materijal kao što je silicij baš i nije nešto što biste mogli očekivati u svojim cipelama, no Ccila ima jednu zajedničku stvar na svoj svojoj obući, a to su masažna svojstva koja se dobivaju ugradnjom kuglica "refleksnih točaka pritiska" ugrađenih u potplat, koje djeluju kao nešto poput akupresure i navodno djeluju zdravo i relaksirajuće na naša izmučena (ravna) stopala. Silicij se koristi upravo za te masažne kuglice, a nadamo se da ne djeluju kao da vam je netko stavio kamen u cipelu.

Čitav asortiman obuće od recikliranih materijala među kojima je i "procesorski silicij" možete pronaći u web dućanu tvrtke na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Ccila
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->