Nalazite se
  • Pop Tech
  • Raspberry Pi Zero implantiran pod kožu
Članak
Objavljeno: 01.09.2019. 12:28

Biohakiranje 

Raspberry Pi Zero implantiran pod kožu

Ekipa biohakera u noge si ugrađuje posebno prilagođena Pi Zero mini računala.

Raspberry Pi Zero implantiran pod kožu

Digitalni implantati koji se ugrađuju u tijelo korisnika nisu nova stvar, no ono što su si napravili biohakeri [Mixæl Laufer], [Nick Titus] i [Zac Shannon] doista je nešto posebno. I prilično bizarno.

Oni su izradili posebno prilagođen Raspberry Pi Zero mini kompjuter i razvili za njega platformu pod nazivom Pegleg koja je distribucija PirateBoxa i radi na hardveru dovoljno malom da se može implantirati u ljudsko tijelo.

Među namjenama korištenja navode mogućnost prijenosa enkriptiranih datoteka u vlastitom tijelu i zaslon koji LED lampicama osvjetljava tetovaže kroz kožu, no sigurno se i vi možete sjetiti još ponečeg. 

2019-08-19-Pegleg-feat

Ekipa biohakera ne objašnjava previše o načinu "instalacije" ovog uređaja, ali iz priloženih slika je očito da je implantiranje radio netko iz salona za tetoviranje a ne liječnik kirurg, pa vam eksperimentiranje s izradom ovog potkožnog računala nikako ne bismo preporučili. 

about

Ukoliko vam se svejedno čini da je ovo zanimljiv gadget koji je bolji od standardnih "nosivih" poput pametnihsatova i narukvica, možete skočiti na ovu poveznicu, ali ne zaboravite da to činite na vlastitu odgovornost.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->