Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nova BitchCoin valuta za investiranje u umjetnost
Članak
Objavljeno: 25.02.2015. 15:31

Kriptovaluta 

Nova BitchCoin valuta za investiranje u umjetnost

Ova kriptovaluta je drugačija od svih ostalih koje se nalaze na tržištu virtualnog novca.

Nova BitchCoin valuta za investiranje u umjetnost

Svi ste vjerojatno čuli za Bitcoin, najpoznatiju kriptovalutu na svijetu, no čisto sumnjamo da znate za BitchCoin. Ako mislite da se radi o šali, prevarili ste se, jer je to legitimna kriptovaluta koju je izmislila mlada američka fotografkinja Sarah Meyohas kao projekt u Yaleovom MFA (Master of Fine Arts) diplomskom programu.

Za razliku od svih drugih kriptovaluta, koje omogućuju kupovinu različite robe virtualnim novcem, BitchCoin postoji samo s jednom svrhom, da se pomoću njega investira u umjetnost Sarah Meyohas. 

Sarah je ovu kriptovalutu razvila u suradnji s bruklinškom galerijom Where gdje se održava njezina izložba, a kao i u slučaju BitCoina, do BitchCoina se može doći rudarenjem, no možete ga ulagati samo u njezinu umjetnost.

Sarah Meyohas art 1

Na primjer, jedan BitchCoin koji vrijedi 100 američkih dolara, može kupiti 25 četvornih inča jednog Sarinog isprinta. Kada to učinite, dobit ćete certifikat s enkriptiranim brojem koji se u bilo kojem trenutku može zamijeniti  fizičkim umjetničkim predmetom. Cijena čitavog umjetničkog isprinta iznosi 25 BitchCoina, odnosno 2.500 dolara.

Za otvorenje svoje izložbe, umjetnica je izrudarila 200 BitchCoina, te kaže da ih je prodala više od 100, a niti jedna osoba nije kupila dovoljno da bi mogla kući odnijeti čitavu sliku.

Meyohas kaže kako razmatra da u budućnosti kreira mjenjačnicu i održi najmanje jednu aukciju kako bi se mogla utvrditi buduća vrijednost njezine kriptovalute, za koju vjeruje da će imati fluktuacija s tečajem dolara.

Sarah Meyohas art 2

Kao i u slučaju bilo koje druge vrste investicije, ulaganje u BitchCoine se temelji na predviđanju i spekulacijama. Ako umjetnica jednog dana počne prodavati svoja djela po astronomskim cijenama, njezina kriptovaluta će također postati sve moćnija i vrjednija. 

Izvor: Where Gallery

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->