Nalazite se
  • Pop Tech
  • Mercedes ove jeseni otvara prve postaje za brzo punjenje
Članak
Objavljeno: 29.08.2023. 11:33

Mercedesove punionice 

Mercedes ove jeseni otvara prve postaje za brzo punjenje

Mercedes-Benz lansira svoju mrežu postaja za punjenje električnih automobila velike snage u četvrtom tromjesečju 2023.

Mercedes ove jeseni otvara prve postaje za brzo punjenje

Mercedes-Benz ove jeseni lansira svoju mrežu za punjenje e-automobila i planira proširiti globalnu mrežu brzih punionica električnih automobila na više od 2000 čvorišta 10.000 postaja do kraja desetljeća.

Prve Mercedesove stanice za punjenje velike snage, Mercedes-Benz Charging Hubovi, počet će s radom u Atlanti (SAD), Chengduu (Kina) i Mannheimu (Njemačka). Dugoročni cilj je do kraja desetljeća stvoriti više od 2000 čvorišta za punjenje s više od 10.000 mjesta za punjenje širom svijeta.

Ovisno o regiji, punionice trenutno nude brzinu punjenja do 400 kW, koju osiguravaju odgovarajući standardni sustavi punjenja CCS1, CCS2, NACS i GB/T. Zahvaljujući inteligentnom upravljanju punjenjem, svako se vozilo može puniti maksimalnom snagom. Time se vrijeme punjenja za kupce smanjuje na apsolutni minimum.

Prilikom odabira mjesta punjenja, Mercedes-Benz veliku važnost pridaje ugodnom i sigurnom korisničkom iskustvu. Stanice za punjenje nalaze se na glavnim prometnim područjima i odabranim prodajnim mjestima Mercedes-Benza te nude druge pogodnosti u blizini, poput osvježenja, grickalica i toaleta. Radi sigurnosti predviđeno je opremanje punionica nadzornim kamerama. Na odabranim lokacijama inteligentni rasvjetni stupovi nude ne samo odgovarajuću rasvjetu već i funkcionalne LED elemente koji daju informacije o dostupnosti punionice i statusu napunjenosti vozila. Nadstrešnice na odabranim punjačima nude zaštitu od vremenskih prilika.

Mreža za punjenje otvorena je za vozače svih marki vozila, no kupci Mercedes-Benza uživaju u posebnim pogodnostima, na primjer imaju mogućnost rezerviranja mjesta za punjenje putem usluge Mercedes-Benz me Charge kako bi se smanjilo vrijeme čekanja.

"Čvrsto vjerujemo da je električna mobilnost ključ za održivu budućnost bez emisija. Naš je cilj stvoriti infrastrukturu koja električnim vozilima nudi pouzdane i jednostavne mogućnosti punjenja. Na taj način aktivno podupiremo prelazak na električnu mobilnost s Mercedes-Benz High-Power Charging Networkom, proširujemo globalne mogućnosti punjenja i postavljamo nove standarde u punjenju električnih vozila. Želimo potaknuti naše kupce da prijeđu na vozila s nultom emisijom i tako daju pozitivan doprinos zaštiti našeg okoliša", izjavio je Franz Reiner, izvršni direktor Mercedes-Benz Mobility AG.

Hoće li koja Mercedesova punionica osvanuti u Hrvatskoj nije poznato, ali vjerujemo da bi se mogle pojaviti u nekim regijama gdje je Mečka statusni simbol.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Mercedes-Banz
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->