Nalazite se
  • Pop Tech
  • Leonardo DiCaprio u timu Formule E
Članak
Objavljeno: 10.12.2013. 12:46

Venturi Grand Prix 

Leonardo DiCaprio u timu Formule E

Poznati glumac i zeleni aktivista postao suvlasnikom Venturi tima "električne Formule 1".

Leonardo DiCaprio u timu Formule E

Iduće godine započet će prva službena sezona natjecanja Grand Prix Formula E, odnosno kako bi se kolokvijalno reklo, Formule 1 za bolide na električni pogon.

Danas je tvrtka Venturi Automobiles objavila kako se njihovom timu Formule E Venturi Grand Prix pridružio poznati hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio, kao suosnivač tima, zajedno s osnivačem kompanije Gildom Pallancom Pastorom, te Bertom Hedayom i Francescom Costom.

Formula E je novo FIA prvenstvo u kojem će se nadmetati električni bolidi koji mogu postizati brzine iznad 225 km/h.

Natjecanje će se odvijati na 10 staza širom svijeta, uključujući one u Pekingu, Los Angelesu i Londonu. U prvoj sezoni će se nadmetati 10 timova, svaki s po 2 vozača, a DiCaprio vjeruje kako će ono utrti novi smjer automobilizmu i doprinijeti razvoju tržišta električnih automobila, te promovirati održivost.

"Budućnost našeg planeta ovisi o našoj mogućnosti da pružimo potporu vozilima na čistu i učinkovitu energiju", kaže DiCaprio. "Venturi Grand Prix je donio vizionarsku odluku da napravi trkaći tim zdrav za okoliš, a ja sam sretan što sam dio njihovih napora".

Venturi Grand Prix tim sada čeka odobrenje od FIA-e kako bi službeno postao deseti i posljednji tim novog natjecanja, čime će se pridružiti poznatim timovima kao što su Andretti Autosport, Dragon Racing, China Racing, Super Aguri, Mahindra Racing, Drayson Racing, e.dams, Audi Sport ABT i Virgin Racing.

venturi rekorder

Venturi VBB-3 drži brzinski rekord za električne automobile.

Inače, Venturi Automobiles drži trenutni brzinski rekord za električne automobile s brzinom od 495 km/h, a za drugu sezonu žele postati i konstruktor bolida, za koji će koristiti tehnologiju svojeg Venturi VBB-3 automobila od 3.000 konja s kojim su postigli navedeni rekord.

Više informacija o Formuli E potražite na ovoj poveznici, a o Venturi timu ovdje  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->