Nalazite se
  • Pop Tech
  • Kapetan Kirk si je stvorio besmrtnu AI ličnost
Članak
Objavljeno: 04.04.2021. 12:55

StoryFile Life 

Kapetan Kirk si je stvorio besmrtnu AI ličnost

Povodom devedesetog rođendana William Shatner je dobio AI video avatar koji održava njegovu ličnost.

Kapetan Kirk si je stvorio besmrtnu AI ličnost

William Shatner, poznati glumac kojeg brojne generacije znaju kao prvog kapetana Kirka iz SF  serije Star Trek (TOS), na svoj 90. rođendan postao je prva AI video osoba kreirana u digitalnom obliku uz pomoć AI sustava StoryFile.

Za razvoj svojeg digitalnog blizanca Shattner je punih 5 dana po 9 sati proveo u odgovaranju na pitanja StoryFileovih stručnjaka, a njegove odgovore su potom ugradili u AI koji je iz njih izradio uvjerljiv interaktivni video avatar s kojim možete razgovarati i saznati mnoštvo detalja o životu i radu popularnog glumca.

Shattner vjeruje da će na ovaj način postati besmrtan jer će generacije ljudi koje dolaze moći s njime razgovarati i družiti se kao s pravom osobom.

"Ovo sam napravio za svu moju djecu, djecu moje djece, voljene moje djece i voljene voljenih", našalio se Shattner i dodao kako će svatko u razgovoru s virtualnom verzijom otkriti priču o njemu, a kako kaže, "bogami se ima što za ispričati".

kirk

Tehnologija StoryLifea, koju mnogi smatraju kontroverznom, zamišljena je da se koristi poput živih spomenika preminulih osoba, što znači da biste primjerice jednog danas mogli doći na grob neke osobe, pokrenuti interaktivni video na zaslonu ugrađenom u nadgrobni kamen i popričati s pokojnikom o svemu i svačemu.

Za snimanje ličnosti StoryFile koristi specijalnu 3D tehnologiju, motion capture sustave, dubinske kamere i naprednu audio tehnologiju. Nakon 3D video/audio snimanja i odgovaranja na pitanja o životu osobe, StoryFile sve datoteke tagira i daje ih AI-u koji se na njima "trenira" i potom stvara digitalnu ličnost s kojo možete voditi razgovore prirodnim jezikom.   

Nakon toga dovršeni profil se uploada na server te se može koristiti na raznim platformama, uključujući 3D, AR i VR sustave.

Što o svemu tome misli "kapetan Kirk" možete pogledati u videu na OVOJ POVEZNICI, a ukoliko želite saznati više o tome i jednog dana eventualno stvoriti AI besmrtnost sebi, posjetite ovu poveznicu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->