Nalazite se
  • Pop Tech
  • Igranjem video igara do boljeg posla
Članak
Objavljeno: 02.09.2019. 12:23

Game Academy 

Igranjem video igara do boljeg posla

Je li došlo vrijeme da u svoj životopis upisujemo koliko smo uspješni u Fortniteu?

Igranjem video igara do boljeg posla

Britanski Startup Game Academy nije tvrtka koja će vas učiti izradi igara, već će vas njezini stručnjaci promatrati dok igrate video igre i potom vas savjetovati kako i gdje biste svoje vještine u gamingu mogli primjenjivati u poslovnom okruženju.

Prema riječima osnivača tvrtke Davida Barriea, došlo je vrijeme za razbijanje stereotipa o gamerima kao asocijalnim osobama bez ikakvih praktičnih vještina, a Game Academy će vam pomoći u tome da svoje skillove primijenite na raznim poslovima te će vam preporučiti u kojim tvrtkama i zanimanjima biste se mogli naći i tko bi od vašeg gaminga mogao imati koristi.

Mjerenje i procjenjivanje vaših sposobnosti temelje na pouzdanoj metrici i statistikama iz svoje velike baze podataka, pa vjeruju da su vrlo pouzdani i točni. Na primjer, ukoliko se dobro snalazite u "puzzle" igrama poput Portala ili "tower defence" naslovima poput Defense Grida, predstavljate idealnu osobu za rad u IT struci, jer su im njihove statistike pokazale da najbolji stručnjaci iz takvih zanimanja najčešće i najbolje igraju upravo takve naslove.

Portal

S druge strane, ako preferirate Civilization, Total War i X-Com, igre u kojima su ključni element strategija i upravljanje resursima, mogli biste se jako dobro snaći u rukovodećim poslovima.

Sustav Game Academya funkcionira na vrlo jednostavan način. Analizirajući navike igrača iz njihovih online game profila, ponuditi će im tečajeve u poslovnim vještinama koje odražavaju njihove gamerske sposobnosti, a njih će moći usavršavati i prakticirati unutar samih igara.  

Praksu regrutiranja gamera za svoje potrebe već duže vrijeme prakticira američka i britanska vojska, čiji časnici i voditelji izobrazbi smatraju da su sposobnosti usvajanja informacija, brze reakcije i koordiniranja akcije pod pritiskom idealne za profesionalne vojnike i časnike.  

Civilization VI

Na pitanje o tome trebate li u svoj životopis (CV) ubuduće upisivati skill u PUBG-u, Game Academy odgovara kako biste to mogli raditi ukoliko smatrate da je posao za koji aplicirate relevantan vašoj "gamerskoj karijeri" i da bi tvrtki kojoj se javljate moglo predstavljati dodatni argument da vas angažira.

Nekako nam se čini da (barem u Hrvatskoj) za to još nije sazrjelo vrijeme, osim u slučaju da se javljate za posao u nekom game development studiju, jer bi neki rukovodeći kadar mogao odbiti vašu prijavu misleći da ćete se po cijele dane samo igrati umjesto da radite posao za koji ste plaćeni.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Gaming posao Game Academy
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->