Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.08.2011. 13:07

iTV? 

Appleovi televizori 2012?

Prema pisanju portala venturebeat.com, Apple gotovo sigurno radi na televizorima baziranim na iOS operativnom sustavu.

Appleovi televizori 2012?

Gene Munster, dogogodišnji analitičar Applea, predviđa kako će Apple proizvesti svoj prvi televizor krajem 2012. godine ili najkasnije početkom 2013.

U intervjuu koji je dao portalu venturebeat.com, Munster citira višestruke izvore, uključujući opskrbljivače komponentama i izvore unutar Applea.

Munster predviđa kako će se doista raditi o pravim televizorima, a ne STB (set-top box) uređajima, koji će raditi pod operativnim sustavom iOS.

 Steve Jobs je još 2010. godine izjavio kako postoji mogućnost da Apple svoju tehnologiju jednog dana ugrađuje u televizore 

U prilog potvrdi ove glasine piše i Wall Street Journal, s tvrdnjom kako Apple "radi na novoj tehnologiji koja će iznjedriti nove televizore", a svojevremeno je i Steve Jobs, još 2010. godine izjavio kako postoji mogućnost da Apple svoju tehnologiju jednog dana ugrađuje u televizore.

Apple se u ovim vodama nalazi od testiranja AppleTV-a, set-top boxa koji omogućuje pristup filmovima, televiziji i drugim online sadržajima preko servisa sličnog iTunesu za glazbene sadržaje.

Moramo priznati kako nam nije u potpunosti jasno kako bi mogli funkcionirati Appleovi televizori, posebice zbog njihovih servisa koji će se sigurno naplaćivati, no za očekivati je da će imati i mogućnost korištenja kao obični TV uređaji, jer bi u protivnom njihova isplativost bila jako upitna.

Naravno, ukoliko bi njihov servis za gledanje TV-a i posebice filmova, bio isplativiji od providera koji nam do sada isporučuju servise "filmova na zahtjev", to bi im znatno podiglo rejting, no da bi tehnički sve funkcioniralo glatko i u vrhunskoj kvaliteti, morat će sklopiti ugovore s lokalnim distributerima interneta u pojedinim zemljama širom svijeta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam