Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Volkswagen ulaže 180 milijardi eura u elektrifikaciju
Članak
Objavljeno: 15.03.2023. 09:52

VW 

Volkswagen ulaže 180 milijardi eura u elektrifikaciju

Kroz sljedećih pet godina VW će razvijati nove baterije, pogonske jedinice, softver i materijale za svoja nova električna vozila.

Volkswagen ulaže 180 milijardi eura u elektrifikaciju

Volkswagen je jedan od velikih proizvođača automobila koji se u potpunosti okreću elektrifikaciji. Prema najnovijoj informaciji koju je otkrio CEO tvrtke Oliver Blume, VW će kroz sljedećih 5 godina investirati čak 180 milijardi eura u elektrifikaciju svojih novih vozila.

Blume kaže da će čak dvije trećine tog proračuna biti utrošeno na proizvodnju baterija, razvoj softvera i nabavu sirovina za izradu vozila, kako bi VW čim više smanjio troškove proizvodnje i omogućio kupcima da dođu do svojih novih električnih automobila po znatno povoljnijim cijenama.

Ova informacija dolazi nakon najave da će Volkswagenova podružnica PowerCo izgraditi svoju prvu sjevernoameričku "gigatvornicu" baterijskih ćelija u Kanadi te da će proizvoditi električne pickupove i SUV-ove u Južnoj Karolini.

Cilj Volkswagena je da uspostavi snažnije uporište u Sjevernoj Americi te da postane konkurentniji u Kini jer upravo ta dva tržišta smatra najvažnijima za budućnost. Volkswagen je već ranije rekao kako želi da električna vozila čine oko 55 posto njegove prodaje u SAD-u do 2030. godine.

Za sada će proizvođač automobila nastaviti s izradom benzinaca dok radi na proširenju svoje ponude električnih vozila s više modela, među kojima će se naći i najpristupačniji koji će koštati između 20 i 25 tisuća eura.

Vezani sadržaji
Ključne riječi VW Oliver Blume
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->