Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.04.2021. 13:32

Colette 

VIDEO: Prvi Oscar za industriju video igara

Oscarom nagrađeni film Colette dio je Medal of Honor VR igre Respawn Entertainmenta.

VIDEO: Prvi Oscar za industriju video igara

Video industrija je osvojila prvi Oscar u svojoj povijesti. Američka akademija koja dodjeljuje nagrade filmovima nije ustanovila novu kategoriju za video igre, već je film Colette do svojeg zlatnog kipića došao čudnim spletom okolnosti. 

Film je u originalu proizvod Oculus Studiosa i Respawn Entertainmenta kao dio FPS VR igre Medal of Honor: Above and Beyond. Kako bi uz igru dobili i stvarni povijesni sadržaj, igrači mogu otključati "Galeriju" s kratkim 2D filmovima o stvarnim veteranima 2. svjetskog rata, a među njima se nalazi i 24-minutni dokumentarni film o Colette Marin-Catherine redatelja Anthonya Giacchina.

Film priča priču o Colette, koja danas ima 90 godina i jedna je od posljednjih preživjelih članica francuskog pokreta otpora. Nakon rata dugo nije htjela nogom kročiti u Njemačku, no na nagovor studentice povijesti Lucie Fouble pristala je otputovati i posjetiti nacistički koncentracijski logor u kojem joj je ubijen brat.

Film koji je za festivale pripremio i distribuirao Guardian, osvojio je Oscara za najbolji kratki dokumentarni film, a čitavog ga možete pogledati ovdje.Vezani sadržaji
Ključne riječi Oscar film igra Medal of Honor Colette
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->