Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: Musk zaplesao na otvaranju njemačke tvornice
Članak
Objavljeno: 23.03.2022. 11:05

German Gigafactory 

VIDEO: Musk zaplesao na otvaranju njemačke tvornice

Plan Tesle je da se u njemačkoj tvornici godišnje proizvodi pola milijuna vozila.

VIDEO: Musk zaplesao na otvaranju njemačke tvornice

Tesla je isporučila prvih 30 Model Y automobila proizvedenih u njezinoj prvoj i jedinoj Gigafactory njemačkoj tvornici u Grenheideu, čija izgradnja je Muskovu tvrtku koštala 5,5 milijardi dolara.

Svečanom otvaranju tvornice nazočio je i njemački kancelar Olaf Scholz, dok je njemački ministar financija povodom ovoga izjavio da "neki ljudi nisu vjerovali da je Njemačka to u stanju napraviti". Baš nas zanima koji su to "neki".

Giga-Berlin-Join-Us-Desktop

Glavna faca na otvaranju je dakako bio Elon Musk koji je odlučio malo zaplesati, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Gradnja tvornice je od početka izazivala proteste nekih njemačkih grupa za zaštitu okoliša, nakon čega su ih Musk i ekipa nastojali uvjeriti da će se za gradnju minimalizirati korištenje vode, a da će Tesla više drveća posaditi nego što će ih posjeći.

Giga-Berlin-Main-Hero-Desktop

Tesla planira proizvoditi između 5 i 10 tisuća vozila tjedno do kraja 2022. godine, a tvornica bi u konačnici trebala imati kapacitet proizvodnje 500 tisuća automobila godišnje i 50 gigavatsati baterijske snage.

Volkswagen je prošle godine proizveo oko 450 tisuća električnih vozila, što znači da bi ga Tesla mogla nakratko prestići u Njemačkoj, no VW planira graditi novu tvornicu električnih automobila u Wolfsburgu za što će potrošiti 2 milijarde eura.

Kupci Tesli koji će vozila kupovati u Njemačkoj, za Model Y Performance EV s dometom od 515 km morat će izdvojiti 63.990 eura.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Njemačka Tesla Gigafactory
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->