Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.03.2023. 15:27

Microsoft 

U Bing AI chatbot stižu oglasi

U odgovorima na stvarna pitanja chatbot će vam ponuditi linkove na relevantne oglase.

U Bing AI chatbot stižu oglasi

Microsoftov korporativni potpredsjednik za pretraživanje i uređaje Yusuf Mehdi u službenom je blogu potvrdio da Microsoft testira mogućnosti oglašavanja u Bingovom AI chatbotu, nakon što su korisnici počeli izvještavati da su im se u chatu počeli pojavljivati marketinški sadržaji.

U sadašnjem obliku oglasi koji se prikazuju korisnicima dolaze u obliku povezanog citata, zajedno s dodatnim vezama u odjeljku "Saznajte više" ispod Bingovog odgovora na njihov upit.

U budućnosti bi Microsoft mogao pokrenuti značajku u kojoj će se tijekom "preleta" mišem iznad veze oglašivača prikazati više poveznica s njegove web stranice s idejom da će privući više prometa na nju.

Činjenica da Microsoft započinje s unovčavanjem svojeg Bing chatbota doista nas nije nimalo iznenadila. Kao što je Mehdi rekao u svojoj objavi, Bing je prikupio više od 100 milijuna dnevnih aktivnih korisnika nakon što se AI chatbot pojavio. Budući da je jedna trećina tih korisnika nova u Bingu, oni predstavljaju novu priliku za oglašivače, a Microsoft ih očito namjerava u startu pretvoriti u glavne klijente oglašivačkih kampanja na kojima želi zarađivati u skoroj budućnosti. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft chatbot Bing AI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->