Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.10.2023. 13:19

Google

Softverska podrška za Pixel 8 sedam godina

Predstavivši novu generaciju svojih Pixel uređaja, Google je najavio softversku podršku za njih od čak sedam godina

Softverska podrška za Pixel 8 sedam godina

Google se obvezao pružiti punih sedam godina softverske podrške za svoje telefone Pixel 8, objavila je tvrtka u srijedu tijekom svojeg događanja „Made by Google“. To možda nije tako uzbudljivo za kupce, barem u usporedbi s novim hardverom ili značajkama operativnog sustava, ali stavlja Google znatno ispred konkurencije - što na kraju može biti korisno i za potrošače i za okoliš.

Ranije je Googleova politika ažuriranja podrške za svoje telefone bila pet godina (barem za Pixel 6 i kasnije modele), što samo po sebi nije bilo zanemarivo. Dodatne dvije godine potencijalno ne samo da će uštedjeti potrošače od kupovine potpuno novog uređaja, već bi moglo produžiti vijek trajanja Pixel 8 telefonima i spriječiti da brzo završe na odlagalištima. Procijenjeno je da je samo u 2022. godini bačeno pet milijardi telefona, što može dovesti do ispuštanja toksičnih kemikalija u podzemne vode, između ostalih povezanih opasnosti. Nemoguće je reći koliko će potrošača iskoristiti produljeni vijek trajanja svojih Pixela, bilo zato što žele novi i bolji model ili zato što (kao i većina pametnih telefona ovih dana) popravljivost i dalje ostavlja prostora za poboljšanja.

Pixel_6_GroupImage_Q421_TLLAYgD.original

U svakom slučaju, Google očito ide u pravom smjeru i nadamo se da će izvršiti pritisak i na neke od svojih konkurenata. Apple se nije obvezao na produljenje softverske podrške, ali njihovi telefoni obično dobivaju ažuriranja pet do šest godina. Što se tiče Androida, podrška može biti znatno mračnija: iscrpna lista proizvođačkih politika ažuriranjaAndroid Authority otkrila je da većina brendova nudi samo oko dvije godine podrške, a mnogi odbijaju obvezati se na bilo koji vremenski period. Jedna od rijetkih iznimki je Samsung, koji je u veljači 2022. godine najavio da će pružiti četiri generacije Android ažuriranja i pet godina sigurnosnih zakrpa za mnoge svoje modele.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->