Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.12.2021. 16:32

Earth's Black Box 

Radi se crna kutija za propast čovječanstva

Zemljina crna kutija bit će izgrađena u Tasmaniji, na mjesto odabrano zbog svoje geopolitičke i geološke stabilnosti.

Radi se crna kutija za propast čovječanstva

Kao što istražitelji nakon pada aviona nastoje ustanoviti što se dogodilo iz podataka iz crnih kutija, tako će i naša Zemlja dobiti Earth Black Box, crnu kutiju čija uloga je dokumentiranje silaska naše civilizacije u klimatski kaos, kako bi neka druga bića jednog dana mogla saznati gdje je pošlo po krivu.

Ova neuništiva crna kutija sagraditi će se u ravnici australske Tasmanije, području odabranom zbog svoje geopolitičke i geološke stabilnosti. Kutija se gradi da nadživi čovječanstvo, s čeličnim zidovima debljine tri inča (7,5 cm) te krovnim solarnim i rezervnim baterijama za napajanje. U njoj će se nalaziti ogromni diskovi za pohranu podataka o klimatskoj znanosti i zdravlju planeta, preuzetih s interneta uz pomoć namjenski izgrađenog algoritma.

To će uključivati ​​mjerenja temperature kopna i mora, zakiseljavanja oceana, razine CO2 u atmosferi, izumiranje divljih životinja, korištenje energije i podatke o ljudskoj populaciji.

EBB

Uz ove podatke, Zemljina crna kutija prikupljat će kontekstualne informacije kao što su naslovi vijesti, objave na društvenim mrežama i razvoj događaja s važnih konferencija i sastanaka o klimatskim promjenama.

Očekuje se da će imati dovoljno kapaciteta za pohranu podataka u sljedećih 30 do 50 godina, a planira se omogućiti pristup njezinim informacijama onima koji posjećuju web stranicu projekta putem digitalne platforme i bežične veze.

Earth's Black Box zajednički je projekt istraživača sa Sveučilišta Tasmanije, marketinške tvrtke Clemenger BBDO i drugih, a izgradnja bi trebala započeti sredinom sljedeće godine. Tvrdi diskovi su, međutim, već počeli prikupljati informacije tijekom klimatske konferencije COP26 prošlog mjeseca.

"Kako će priča završiti, u potpunosti ovisi o nama", stoji na stranici projekta. "Samo jedno je sigurno, vaše radnje, nedjelovanja i interakcije se sada bilježe".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->