Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2011. 16:48

Njemačka 

Policijski lešinari pronalaze mrtva tijela

U Njemačkoj se dugoj ruci zakona pridružuju dugi kljunovi.

Policijski lešinari pronalaze mrtva tijela

Sherlock, detektiv specijalne policijske lešinarske jedinice riješit će svaki slučaj nestanka tijela.

Neobična vijest koja dolazi iz Njemačke, a prenosi portal popsci.com, kaže kako je tamošnja policija osnovala odjel koji se bavi treniranjem lešinara u svrhu traženja zakopanih ljudskih tijela.
Navodi se kako se za tu zadaću trenutno u programu osposobljavanja treniraju tri ptice, koje su dobile imena prema poznatim detektivima, Sherlock, Miss Marple i Columbo. Tri lešinara se treniraju u ptičjem parku u sjevernoj Njemačkoj, a policijski istražitelji se nadaju kako će njihova super osjetila vida i mirisa biti vrlo korisna u svrhu pronalaženja ubijenih i zakopanih osoba, te da će se za te zadaće pokazati uspješnijim i od pasa tragača.

 istražitelji vjeruju kako će se lešinari pokazati uspješnijim od pasa tragača 

Istražitelji ih također treniraju kako pri pronalasku leševa ne bi kljucali raspadnuto meso i time omeli forenzičke dokaze mjesta zločina. Policija sve tri ptice trenira simultano, kako bi bile osposobljene za istragu u grupi, obzirom da se lešinari tako ponašaju i u prirodnom okolišu.

Navodi se kako je ovo još uvijek samo u fazi eksperimenta, ali ukoliko bi se lešinari pokazali uspješnima, ubrzo bi se moglo desiti da im dodijele službene značke.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam