Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.03.2023. 09:18

E3 2023 

Najveći gaming sajam na svijetu je otkazan

Nakon što su Microsoft, Nintendo i Ubisoft otkazali svoj dolazak na E3, sajma neće biti ni u fizičkom ni digitalnom obliku.

Najveći gaming sajam na svijetu je otkazan

Ukoliko se ne radi o preuranjenoj prvotravanjskoj šali, ovogodišnji E3, najveći sajam gaminga na svijetu izgleda se neče održati ni u fizičkom ni u digitalnom online obliku.

Prema IGN-u, organizator sajma, udruga ESA (Entertainment Software Association), počela je slati obavijesti svojim članovima u kojoj se navodi da "planovi za E3 2023. jednostavno nisu prikupili interes potreban da se provede na način koji bi prikazao veličinu, snagu i utjecaj na gaming industriju."

Tu vijest je potvrdio ReedPopov globalni potpredsjednik Kyle Marsden-Kish koji je rekao: Ovo je bila teška odluka zbog svih napora koje smo mi i naši partneri uložili u realizaciju ovog događaja, ali morali smo učiniti ono što je ispravno za industriju i ono što je ispravno za E3. Cijenimo i razumijemo da zainteresirane tvrtke ne bi imale spremne demonstracije i da su izazovi s resursima učinili prisustvo na E3 ovog ljeta preprekom koju nisu mogli prevladati".

Je li ovo konačan kraj E3 sajma ili će se ponovno održavati u nekoj budućnosti zasad nije poznato, ali očito je izostanak ponajvećih imena industrije (koji su plaćali najveće iznose za izložbene prostore), bio prevelik udarac organizatorima koji su shvatili da bez njih neće nikako moći zatvoriti financijsku konstrukciju.

Naše mišljenje je da je pandemija velikim gaming studijima i distributerima pokazala da im sajmovi nisu od nikakve važnosti za uspješno oglašavanje i prodaju pa će ubuduće svoje resurse usmjeriti u druge kanale te organizirati vlastita događanja u fizičkom obliku, na kojima će biti jedine zvijezde.

Zbogom E3!

Vezani sadržaji
Ključne riječi E3
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->