Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.04.2021. 14:01

Lyft 

Lyft prodaje autonomnu vožnju Toyoti

Toyota će Lyftov odjel autonomne vožnje platiti 550 milijuna dolara.

Lyft prodaje autonomnu vožnju Toyoti

Lyft je objavio kako će svoj odjel za autonomnu vožnju razine 5, prodati Toyoti za 550 milijuna dolara, a Toyota će zauzvrat zaposlenike iz njega pridružiti svojoj Wowen Planet podružnici, kako bi joj pomogli u razvoju softvera za autonomne automobile.

Toyota će Lyftu uplatiti 200 milijuna dolara unaprijed, a još 300 kada akvizicija bude dovršena, što bi prema očekivanjima obje kompanije trebalo biti realizirano u trećem kvartalu ove godine.

Lyft javno priznaje da razlog prodaje odjela za autonomnu vožnju leži u nastojanju tvrtke da prije kraja ove godine postane profitabilna, što jasno govori da je u vrijeme COVID krize zapala u financijske probleme.

Lyft je tako postao druga tvrtka nakon Ubera koja je prodala svoj biznis autonomne vožnje drugim kompanijama. Zanimljivo je da će Toyota na razvoju autonomnih taksija surađivati upravo s tvrtkom Aurora Technologies koja je prošle godine kupila Uberovu grupu Advanced Technologies Group.

Prije kraja 2021. godine Toyota će započeti testiranje samovozećih kombija koji će se uključiti u flotu Ubera i drugih ride-hailing kompanija. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->