Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Kongres ne dozvoljava da vojska troši lovu na HoloLens
Članak
Objavljeno: 15.01.2023. 12:55

Odbijenica 

Kongres ne dozvoljava da vojska troši lovu na HoloLens

Američki kongres odbio zahtjev Američke vojske za kupnju 6.900 headsetova temeljenih na Microsoftovoj HoloLens tehnologiji.

Kongres ne dozvoljava da vojska troši lovu na HoloLens

Američka vojska još od 2018. godine testira i koristi headsetove proširene stvarnosti pod nazivom IVAS (Integrated Visual Augmentation Systems), koje su razvijene korištenjem Microsoftove tehnologije koja se nalazi u HoloLens naočalama.

Vojska je američkom kongresu poslala zahtjev za odobrenje budžeta za ovu godinu u vrijednosti od 1,75 bilijuna dolara, a među stavkama se nalazila i kupnja 6.900 IVAS naočala za 400 milijuna dolara.

Kongres tu stavku nije prihvatio zbog rezultata testova koji ukazuju da su mnogi vojnici imali problema sa zdravljem tijekom korištenja headsetova, ozbiljne fizičke simptome, a ukazivali su i da su im headestovi nezgrapni i preteški za nošenje te im ometaju koncentraciju na bojišnici.

Vojska je već platila Microsoftu 125 milijuna dolara za razvoj nove inačice IVAS 1.2 naočala, no čini se da je taj novac uzalud bačen, a Microsoftu neće dobro sjesti što mu je propao posao s vojskom u vrijednosti više milijardi dolara.

Svrha IVAS headsetova je bila da vojnicima pružaju informacije u stvarnom vremenu iz senzora i navigacijskih sustava, noćno i termalno gledanje te proširenu stvarnost.

Očito za sada neće biti ništa od IVAS 2.1 inačice, a nije poznata ni sudbina HoloLens 3 naočala čiji izlazak Microsoft već nekoliko godina odgađa, mada mu je razvoj Multiversea nudio puno razloga za optimizam.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->