Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • GPT-4 Turbo je OpenAI-jev najmoćniji veliki jezični model
Članak
Objavljeno: 07.11.2023. 11:43

OpenAI 

GPT-4 Turbo je OpenAI-jev najmoćniji veliki jezični model

OpenAI razvio novi GPT-4 Turbo model koji je sposobniji, jeftiniji i podržava 128K kontekstni prozor.

GPT-4 Turbo je OpenAI-jev najmoćniji veliki jezični model

OpenAI je na svojem DevDayu predstavio najnoviji AI model GPT-4 Turbo, koji podržava znatno duže upite i bit će jeftiniji za programere.

U opisu novog modela OpenAI kaže da je GPT-4 Turbo sposobniji i ima znanje o svjetskim događajima do travnja 2023. Ima kontekstni prozor od 128k tako da u jedan upit možete staviti ekvivalent više od 300 stranica teksta.

Također kažu da su optimizirali njegove performanse tako da mogu ponuditi GPT-4 Turbo po 3 puta nižoj cijeni za ulazne tokene i 2 puta nižoj cijeni za izlazne tokene u usporedbi s GPT-4.

GPT-4 Turbo dostupan je za sve programere koji plaćaju da ga isprobaju dodavanjem gpt-4-1106-preview API-ja, a stabilni finalni model bi se trebao pojaviti u nadolazećim tjednima.

U opisu novog modela AI navodi sljedeće:

"Pozivanje funkcija omogućuje vam da modelima opišete funkcije vaše aplikacije ili vanjskih API-ja i da model inteligentno odabere izlaz JSON objekta koji sadrži argumente za pozivanje tih funkcija.

Danas objavljujemo nekoliko poboljšanja, uključujući mogućnost pozivanja više funkcija u jednoj poruci: korisnici mogu poslati jednu poruku tražeći više radnji, kao što je "otvori prozor automobila i isključi A/C".

GPT-4 Turbo radi bolje od naših prethodnih modela na zadacima koji zahtijevaju pažljivo praćenje uputa, kao što je generiranje specifičnih formata (npr. "uvijek odgovori u XML-u").

Također podržava naš novi JSON način rada, koji osigurava da će model odgovoriti valjanim JSON-om. Novi API parametar response_format omogućuje modelu da ograniči svoj izlaz za generiranje sintaktički ispravnog JSON objekta. JSON način rada koristan je za programere koji generiraju JSON u Chat Completions API-ju izvan poziva funkcije.

Također pokrećemo značajku za vraćanje vjerojatnosti dnevnika za najvjerojatnije izlazne tokene koje generiraju GPT-4 Turbo i GPT-3.5 Turbo u sljedećih nekoliko tjedana, što će biti korisno za izgradnju značajki kao što je automatsko dovršavanje u iskustvu pretraživanja".

Uz najavu svog najnovijeg velikog jezičnog modela, OpenAI je otkrio da ChatGPT sada ima više od 100 milijuna tjedno aktivnih korisnika diljem svijeta i da ga koristi više od 92 posto Fortune 500 kompanija. T

vrtka je također rekla da će braniti kupce, uključujući poduzeća, ne samo od pravnih tužbi oko kršenja autorskihprava koja bi mogla nastati kao rezultat korištenja njenih proizvoda, već će također platiti troškove nastale kao rezultat toga.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->