Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2011. 16:05

CIA 

Balkanski centar CIA-e u Beogradu?

Srpski mediji tvrde kako se u novom veleposlanstvu SAD-a gradi i balkanski centar CIA-e.

Balkanski centar CIA-e u Beogradu?

U Beogradu se na Dedinju, točnije na mjestu gdje se nekada nalazio jugoslavenski "Maršalat",  gradi novo veleposlanstvo SAD-a.

Veleposlanstvo će zauzimati više od 40.000 kvadratnih metara, sastojat ćše se od sedam zgrada, te će zapošljavati više od 400 djelatnika, a projekt je vrijedan 117 milijuna dolara.

U sklopu veleposlanstva će se nalaziti zgrade za smještaj marinaca, radionice i tehničke zgrade, a glavna zgrada će imati 14.000 kvadrata, a biti će sagrađena na 3 kata.

Kako tvrdi srpski internet portal vesti-online, stručnjaci za sigurnost nemaju nikakve dileme da su SAD odlučile upravo ovdje smjestiti sjedište CIA-e za taj dio Europe.

nacrt

Srpski portal je napravio i skicu novog veleposlanstva

"Amerikanci su odabrali Srbiju i Beograd zato što je riječ o fantastičnoj geostrateškoj osmatračnici. Srbija je na idealnom mjestu i u odnosu na Jadran i u odnosu na istočnu Europu", izjavio je bivši profesor strategije u Školi nacionalne obrane, general Radovan Radinović, dodavši kako će ovdje biti instalirana najmodernija špijunska oprema.

Planirano je da veleposlanstvo SAD-a bude svečano otvoreno 2012. godine, a gradnju vodi američka tvrtka Framaco International uz pomoć 500 radnika i inženjera iz Srbije.

Vlasti u Beogradu su se pohvalile kako je kompletna procedura za izdavanje građevinske dozvole trajala samo dva mjeseca, što je svojevrsni rekord za prilike u Srbiji. Dodali bismo, i za Hrvatsku.

izvor: vesti-online

Vezani sadržaji
Ključne riječi CIA Srbija Beograd
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam