Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.04.2024. 14:55

Dani komunikacija 2024.

Znanost će biti usmjerena na istraživanje sjećanja

Ovaj fokus istraživanja moderne znanosti najavio je jedan od vodećih svjetskih neuroznanstvenika Moran Cerf

Znanost će biti usmjerena na istraživanje sjećanja

FOTO: Borna Jakšić/Pixsell

Sljedećih deset godina znanost će biti usmjerena na istraživanje sjećanja“, poručio je jedan od vodećih svjetskih neuroznanstvenika Moran Cerf, stručnjak za nesvjesne, ali možda upravo zato ključne bihevioralne procese potrošača, na subotnjem predavanju u sklopu Dana komunikacija, poznatoga komunikacijskog festivala koji se ove godine održao od 11. do 14. travnja u Rovinju. 

Na Danima komunikacija pričao je i osnivač notornog američkog festivala glazbe Fyre Festival Billy McFarland. On je pokrenuo Fyre Festival kao luksuzno iskustvo i party destinaciju za sve ljubitelje glazbe i zabave, koji se trebao održati na Bahamima 2017. godine. Podržale su ga zvijezde kao što su Kendall Jenner, Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Hayley Bieber bez da su javno objavile da su plaćene za to. S njim je virtualno razgovarao Davor Bruketa.

2 Davor Bruketa i Billy McFarland, foto Matija Habljak PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Kad je došlo vrijeme festivala, sve što je moglo poći po zlu pošlo je i McFarland je optužen, a zatim i osuđen na šest godina zatvora zbog prijevare. 

„Zna se da na ovoj pozornici ne bježimo od neugodnih tema – a upravo je Fyre Festival primjer koji kao studiju slučaja možemo promotriti od spektakularnog početka do kobnog pada. I zato nam je danas na Danima komunikacija poslužio kao skandalozan, ali neizbježan poligon za razgovor o važnosti transparentnosti u marketingu i komunikacijama“, poručio je Bruketa za razgovor s McFarlandom o Fyre festivalu. 

6 Atmosfera Dana komunikacija, foto Borna Jakšić PIXSELL
FOTO: Borna Jakšić/Pixsell

U tri festivalske dvorane posvećene domaćim stručnjacima govorilo se o brojnim temama – uključujući one digitalne poput IAB Croatia’s "PPP: Is AI Tripping?".

3 Atmosfera Dana komunikacija, foto Emica Elvedji PIXSELL

FOTO: Emica Elveđi/Pixsell

Bilo je tu i mnoštvo drugih tema, kako onih tehnoloških, tako i mnogih koje nisu bile usko vezane za tehnologiju, kao što je bio slučaj s ranije spomenutom temom o Fyre festivalu. Više ćete o njima moći pročitati u prilogu novog broja 338 časopisa VIDI.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->