Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.09.2017. 10:43

ICM SoC 

Više od 40 učenika i studenata na ICM Summer of Code

Najbolji učenici čiji projekti su osvojili Vidijevu nagradu dolaze iz XV gimnazije i upisali su FER.

Više od 40 učenika i studenata na ICM Summer of Code

Na ljetni program Istraživačkog centra mladih "ICM Summer of Code" prijavilo se više od četrdeset učenika koji su sudjelovali na radionicama na kojima su naučili ponešto od HTML-a, Pythona, programskog jezika Jave i PostgreSql baze podataka. Učenici i studenti koji su odlučili dio svojeg ljeta uložiti u učenje i razvoj aplikacija, njih 26,  podijelili su se u šest timova koji su radili na raznim projektima (okvirni tekstovi projekata su dostupni na http://icm.hr/soc/projekti.pdf ).

IMG_0859

Učenici Antun Tišljar, Hrvoje Abramović, Zvonimir Krišto, Jakov Štracak su osvojili nagradu časopisa VIDI. Oni su ovo ljeto osim rada na svojem projektu završili XV. gimnaziju i upisali Fakultet elektrotehnike i računarstva. Odabrani su između četiri tima koji su odlučili prezentirati što su naučili i izradili.

IMG_0890

Njihov zadatak je bio izraditi aplikaciju koja pretražuje web stranice za određenim informacijama. Njihova implementacija je omogućavala korisniku da iz grafičkog sučelja pretraži web stranicu te iz nje izvadi popis mail adresa, prikaže strukturu stranice pomoću matematičkog grafa te prikaz dodatnih informacija i omogućava velik broj korisničkih opcija prilikom pretrage. 

IMG_0881

Ono što je žiri smatrao kao njihovu najveću prednost što je njihov projekt bio najdovršeniji za korisničku upotrebu. Njihov mentor na projektu, Tomislav Lokotar, rekao je da su pokazali jako dobar timski rad te da su bili samoinicijativni. Tomislav je student 5. godine FER-a. Rezultat njihovog projekta je dostupan na https://github.com/tloki/Crawlex 

IMG_0914
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->