Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.03.2011. 18:28

Vladina intervencija 

Smanjene trošarine, veće cijene derivata

Vlada je na izvanrednoj sjednici smanjila trošarine na motorne benzine i dizelska goriva za 15 lipa po litri. Time je ublažen rast cijena derivata u najnovijem izračunu, koji je mogao donijeti i cijene veće od 10 kuna po litri.

Smanjene trošarine, veće cijene derivata

Ministrica financija Martina Dalić izjavila je da smanjenje trošarina na motorne benzine i dizelska goriva za 15 lipa po litri znači manje proračunske prihode od otprilike 25 milijuna kuna mjesečno, a odluka da će se trošarine za sve vrste goriva smanjiti za 15 lipa stupa na snagu već sutra.

Dalić je rekla da su, s obzirom na nestabilnost na ukupnom tržištu nafte i s obzirom na pritiske koji se javljaju, procijenili da to proračun može podnijeti s obzirom da se nalazimo na početku godine. Također je istaknula da će, ukoliko se i kada cijene nafte stabiliziraju, razmotriti mogućnost vraćanja trošarina na iznos na kojem su bile prije ovoga sniženja.

Dva najprodavanija goriva na Ininim crpkama, Eurosuper 95 i Eurodizel, poskupit će i od ponoći iznositi 9,64 kn, odnosno 9,20 kn.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam