Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.09.2017. 13:34

Viberate 

Slovenski startup skupio 10 milijuna dolara za 5 minuta

Servis za spajanje glazbenika i agenata za samo 4 minute i 42 sekunde prodao 120 milijuna kriptovalute Vibe.

Slovenski startup skupio 10 milijuna dolara za 5 minuta

Slovenski startup Viberate koji je prije dvije godine razvio svoju istoimenu decentraliziranu glazbeno-poslovnu platformu koja omogućuje spajanje glazbenika, agenata i organizatora glazbenih događanja te isplatu honorara u kriptovaluti, u inicijalnoj ponudi kriptovalute (ICO funding), za samo 4 minute i 42 sekunde rasprodao je svih 120 milijuna Vibe kriptovalute u vrijednosti od 10 milijuna dolara.

ICO sustav financiranja je nešto poput inicijalne javne ponude dionica na burzi, no omogućuje zaobilaženje tradicionalnih financijskih organizacija i metoda, čime se u osnovi omogućuju transakcije između glazbenika i onih koji ih plaćaju na pošteniji način, a Vibeom se može trgovati kao i svakom drugom kriptovalutom, što je prepoznao veliki broj ulagača koji su pronašli svoj interes.

Zahvaljujući prikupljenom novcu slovenski startup će svoje iskustvo u praćenju marketinških aktivnosti na popularnost glazbenika, pretvoriti u tvrtku koja će zarađivati na obradi velikih količina podataka i njihovom pretvaranju u korisne statističke informacije.

Viberate trenutno ima bazu od 120.000 glazbenika i 50.000 događanja te namjerava napraviti profile za čitavu glazbenu industriju i onda im pružiti sve potrebne alate za međusobnu interakciju (transakcije) pomoću kriptovalute.

Kako bi se čim bolje promovirali, Slovenci su se fokusirali na agresivno predstavljanje svoje platforme najvećim svjetskim glazbenim zvijezdama, a do sada su već uspjeli ostvariti suradnju s Robbie Williamsom i Linkin Parkom.

Vibe tokeni će biti isporučeni kupcima 5. listopada ove godine, odnosno čim službeno završi inicijalna ponuda ICO, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prva mjenjačnica koja će omogućiti transakcije će biti Livecoin.net.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam