Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.01.2022. 14:39

PROMO 

Profesionalna Cloud rješenja

Podatkovni centar projektiran po najvišim standardima korisnicima omogućuje usluge profesionalnog clouda i ostalih IT infrastrukturnih potreba.

Profesionalna Cloud rješenja

I dok kućni korisnici mogu slagati svoj privatni cloud, a i neke se tvrtke odlučuju za on-premise cloud rješenja, ako trebate profesionalne cloud usluge, najbolja je varijanta oslanjanje na kvalitetne podatkovne centre. Benefiti su mnogobrojni, a ključno je što se za vašu neprekinutu infrastrukturu brine netko drugi.

Projektirani sukladno najvišim standardima

DataBox podatkovni centar nalazi se u Zagrebu i projektiran je sukladno Tier 3 i Tier 4 (TIA-942) industrijskim standardima osiguravajući visoku dostupnost usluga podatkovnog centra. Glavni je cilj korisnicima osigurati maksimalnu sigurnost i dostupnost informacija uz optimalno korištenje električne energije i ljudskih resursa potrebnih za upravljanje tim sustavima. Koristeći ovu metodu, korisnici izbjegavaju kapitalne troškove te im je zajamčena fleksibilnost, kao i očuvanje dugovječnosti poslovanja uz maksimalnu fizičku sigurnost informacija. Korisnicima stvaramo dodatnu vrijednost nudeći specijalizirane usluge podatkovnih centara, uz optimalnu kontrolu ICT procesa i outsourcing ICT usluga. Najvažniji kriteriji jamstva ostvarenja poslovnih potreba korisnika i zahtjeva za visokom dostupnošću ICT sustava, pristupačnost i sigurnost informacija, osigurani su. DataBox je Carrier Neutral podatkovni centar neovisan o davatelju usluga pristupa internetu, odnosno dobrodošli su i svi telekomi.

Od početka poslovanja do danas, punih 7 godina, zadržan je kontinuitet dostupnosti podatkovnog centra i 0 sekundi prekida u radu. Korisnicima se kroz SLA dostupnost jamči pristup preko 1.200 m² prostora podatkovnog centra čija je građevinska infrastruktura protupotresnih interpolacija projektirana i izvedena sukladno najvišim industrijskim standardima. Sigurnost i operativne procedure certificirane su prema ISO 9001 i ISO 27001 standardima za servise i infrastrukturu podatkovnog centra za pružanje usluga stalnosti poslovanja, oporavka od štetnih događaja te kolokacije i računarstva iz oblaka korisnicima.

Od kolokacije ormara do IaaS-a

Korisnicima se pruža zaokružena i potpuna usluga po principu „ključ u ruke“ koja prepoznaje inovativne potrebe i specifične zahtjeve poslovnih partnera i korisnika. Usluge se pružaju kroz tri segmenta poslovanja: Data Centar usluge, Cloud usluge i Telekom usluge. Pokriveno je sve od klasičnih usluga kolokacije IT ormara, kolokacije IT ormara u kavezu, računalne infrastrukture as a Service (IaaS), virtualnih privatnih servera, web hostinga, Backup usluga, Disaster Recoveryja, pristupa internetu i fiksne telefonije do naprednih sigurnosnih rješenja kroz Firewall as a Service i druge.

DataBox_Cloud usluge

Korisnicima su na raspolaganju napredna Firewall i AntiDDoS rješenja u obliku usluge, bilo za korisnike clouda, telekomunikacijskih usluga ili kolokacije u podatkovnom centru. Ove usluge mogu biti dio cjelovitog NOC i SOC rješenja kojim korisnik prepušta DataBox-u brigu oko koncepta zaštite te samom operativnom izvršenju i održavanju koje uključuje i instalaciju sigurnosnih zakrpa te praćenje logova.

Benefiti smještaja IT infrastrukture 

Današnje poslovanje temelji se na informacijama, no smjer razvoja njegove IT infrastrukture ovisi o poslovnoj politici korisnika. Jesu li orijentirani razvoju vlastite infrastrukture kroz kapitalno investiranje u sklopovsku računalnu opremu ili ih više zanima najam servisa u cloudu kroz operativni trošak i prebacivanja brige o sklopovskom dijelu infrastrukture sa sebe na pružatelja usluge?

Ukoliko je korisnik orijentiran na opciju vlasništva svoje IT infrastrukture, utoliko treba razmišljati o smještaju kritične infrastrukturne opreme u podatkovni centar gdje će imati zajamčenu neprekinutu opskrbu električnom energijom, uključujući sve potrebne sustave i mjere njegova osiguranja, kontrolu temperature i vlage pomoću redundantnih klimatizacijskih sustava, zaštitu od požara sa sustavima ranog otkrivanja dima i vatrodojave u komunikaciji sa sustavom za suzbijanje i gašenje vatre, što se osigurava pomoću NOVEC 1230 sredstva koje ne oštećuje IT opremu.

Ovaj tip korisnika, bez obzira odlučio se na kolociranje svoje IT opreme u podatkovni centar ili ne, svakako treba razmišljati o Disaster Recovery opcijama ili barem pouzdanom backup-u svojih podataka sukladno poznatom 3-2-1 backup pravilu. 3 kopije Vaših podataka pohranjene na 2 različite vrste medija za pohranu, a barem bi se 1 kopija trebala pohraniti na vanjskoj lokaciji.

Tu DataBox pruža nekoliko interesantnih backup rješenja prilagođenih korisničkim zahtjevima, bilo da traži samo sirovi prostor na vanjskom storage sustavu ili cjelokupno backup rješenje bazirano na Veeam tehnologiji.

 Korisnici koji se žele fokusirati isključivo na svoje core poslovanje prepoznali su cloud rješenja kao idealan izbor za vlastite potrebe jer mogu pokriti sve od email sandučića i backup-a svojih računala do servera u oblaku i sigurnosnih rješenja za sve servise koje svakodnevno koriste u svojem poslovanju.

Najzastupljenije usluge i prednosti profesionalnog cloud servisa

Teško je izdvojiti najvažnije usluge jer one ovise o korisniku, odnosno o potrebama organizacije i poslovanja svakoga od njih. S obzirom na količinu upita korisnika, među zastupljenijim su uslugama virtualni serveri i infrastructure as a service, uz dodatak backup i disaster recovery as a service usluga.

Od najvažnijih benefita smještanja infrastrukture u okruženje suvremenog podatkovnog centra treba naglasiti kontrolu troškova i predvidive mjesečne izdatke jer je premisa clouda da korisnik plaća samo one resurse koje koristi, a za specifične tehnologije koje su mu potrebne ne mora zapošljavati inženjere više različitih tehnologija s punim radnim vremenom, nego koristi bazu znanja i kompetencija svojeg pružatelja cloud usluga. Ključna je i skalabilnost robusne infrastrukture koja se konstantno ažurira sukladno novim tehnologijama, što je ključno za tvrtke koje imaju sezonski posao ili u kratkom roku trebaju proširiti svoju IT infrastrukturu.

No najbitnija prednost, uz pouzdanost, profesionalna je IT podrška dostupna 24/7. Korisniku na raspolaganju stoji veliki izbor IT inženjera za rješavanje bilo kojih izazova ili poteškoća koje bi mogao imati u svojem svakodnevnom radu, a sve bez prebacivanja i izbjegavanja odgovornosti između više IT dobavljača.

Za korisnike je od krucijalne važnosti širina portfelja DataBoxa te infrastruktura, ekspertiza i operativna sposobnost tima kojom dobivaju one stop shop za sve svoje potrebe kada je u pitanju IT infrastruktura. DataBox ulaže izniman napor kako bi svaki korisnik imao čim kraći odziv na svoj zahtjev, što postižemo direktnim kontaktom korisnika sa svojim prodajnim i tehničkim account managerom, bez dugih procedura kakve imaju npr. veliki domaći telekomi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->