Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.04.2011. 01:14

Prodaja Mercatora upitna 

Prekinuta sjednica NO-a Pivovarne Laško

Sjednica Nadzornog odbora Mercatora, na kojoj je trebala biti donesena odluka o prodaji nešto manje od četvrtine udjela Agrokoru, prekinuta je.

Prekinuta sjednica NO-a Pivovarne Laško

Glavni razlog je odluka kojom je slovenski Ured za zaštitu tržišnog natjecanja društvima iz grupe Pivovarne Laško ograničio slobodno raspolaganje dionicama Mercatora.

Iz Pivovarne Laško su priopćili kako su nekoliko minuta prije sastanka Nadzornog odbora primili tu odluku Ureda za zaštitu tržišnog natjecanja. Kažu da se njome Pivovarni Laško zabranjuje prijenos vlasništva nad dionicama Mercatora, što značajno utječe na proces financijske sanacije društva i grupe.

Zbog toga su članovi NO-a Laškog odustali od donošenja odluke dok ne dobiju mišljenje pravnika o posljedicama. Kao razlog za zabranu raspolaganja dionicama Mercatora, Ured je naveo sporno djelovanje tvrtki u okviru Pivovarne Laško 2009. godine, kad je usklađenom akcijom smijenjen dotadašnji NO Mercatora.

Slovenski mediji ističu da to praktički znači zamrzavanje odluke o prodaji Mercatorovih dionica, jer je ograničenje raspolaganja dionicama Mercatora regulator donio i za šest slovenskih banaka, koje su suvlasnici Mercatora: Novu ljubljansku banku (NLB), Novu kreditnu banku Maribor (NKBM), Abanku, Banku Celje, Gorenjsku banku i Banku Koper.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Mercator Agrokor Pivovarna Laško
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->