Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.09.2023. 14:52

FoodTechStartup 

Korejski Nuvilab pobjednik FoodTech StartUpa

Nuvilab je pobijedio s proizvodom koji sadrži kamere i skenere pomoću kojih analizira ostatke hrane na tanjurima.

Korejski Nuvilab pobjednik FoodTech StartUpa

U sklopu Weekend.16 festivala u Rovinju dodijeljene su nagrade najuspješnijim sudionicima popularnog FoodTech StartUp Competitiona, a ovogodišnji pobjednik je Nuvilab iz Južne Koreje.

Riječ je o natjecanju za startupove čiji je cilj pronalazak novih talenata i kreativnih ideja te podupiranja uspješnih potencijala u svijetu prehrambene i ugostiteljske industrije, dok je najveći fokus usmjeren na osmišljavanje dugoročnih rješenja koja će pomoći u savladavanju suvremenih izazova u globalnoj gastronomskoj zajednici. Iza ovog hvalevrijednog projekta stoje Maistra Hospitality Group, Infobip, Kaufland i agencija Pepermint.

“Kako je naša kompanija krenula rasti, željeli smo se globalno proširiti. Tako smo došli do ovog natjecanja i shvatili da bi to bila odlična prilika za daljnji razvoj našeg poduzeća i za proširenje na europsko tržište”, rekao je pobjednik Aydeen Lee, Global Business Development Manager Nuvilaba, naglašavajući razlog zbog kojeg su se odlučili prijaviti na FoodTech StartUp Competition natjecanje.

2022020211065786390_1643767617_0016727400

Pobjedničko rješenje Nuvilaba prati inovativnost, održivost i korištenje napredne tehnologije, a riječ je o proizvodu koji sadrži kamere i skenere pomoću kojih analiziraju ostatke hrane na tanjurima, dok AI obrađuje prikupljene podatke i daje savjete kako smanjiti food waste.

Novost na drugom po redu FoodTech StartUp natjecanju je što su ove godine proglasili još jednog pobjednika zbog velikog interesa malih i regionalnih inovatora. Pobjednik nove kategorije retail je Ruralina, startup iz Splita, čije digitalno rješenje pruža jednostavnu interakciju među ljudima, proizvođačima i organizacijama, omogućuju malim dobavljačima da se razvijaju kroz kroz njihovu platformu.

Foodtech statua_Emica Elvedji, PIXSELL

Ovogodišnje izdanje domaćeg FoodTech StartUp natjecanja započelo je još u svibnju na jednom od vodećih europskih gourmet festivala - Weekend Food Festivalu. Natjecanje okuplja startupove čije djelovanje pripada jednoj od sedam kategorija, uključujući: Agriculture Tech, Food Science, Food Product i Health Coaching, Food & Hospitality services, Food Supply Chain & Retail, Food Delivery i Food Waste. Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, a glavni cilj je pružiti jedinstvenu digitalnu platformu novim, perspektivnim igračima na kulinarskoj sceni u probijanju na svjetsko tržište.

Nakon dodjele nagrada, najavljeno je i novo, treće izdanje Weekend Food Festivala koji će se održati od 19. do 21. travnja 2024. godine u Rovinju.

Više detalja o FoodTech natjecanju možete pronaći ovdje

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->