Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.10.2017. 09:13

Game dev Career Day 

Kako do posla u industriji video igara

Game dev Career Day otkrit će vam kako se educirati i kako doći do posla u industriji video igara.

Kako do posla u industriji video igara

Video igre jedna su od najbrže rastućih industrija u Hrvatskoj s prihodima koji prosječno godišnje rastu za više od 50 posto i dobiti za 69 posto. Nošeni zapaženim komercijalnim uspjesima, domaći proizvođaći video igara u stalnoj su potrazi za stručnim i talentiranim pojedincima koji će dodatno obogatiti njihove razvojne timove svojim znanjem i vještinama.

No, često se postavlja pitanje što je sve potrebno za rad u ovoj industriji i kako doći do posla? Odgovor na to pitanje leži u nekoliko ključnih riječi: edukacija, praktično iskustvo i umrežavanje.

Rad u industriji video igara zahtjeva konkretne vještine prilagođene ovom specifičnom mediju, a takav kurikulum u sklopu javnog obrazovanja se nažalost provodi tek na nekolicini stranih fakulteta.
Budući da i sami vlasnici tvrtki za razvoj video igara često naglašavaju nedostatak educiranih radnika, kako bi riješili ovaj problem pokrenuta je prva i jedina regionalna akademija za razvoj video igara – Machina Academy.

Nudeći širok izbor edukacijskih programa i radionica, od programiranja i audio produkcije do digitalnog crtanja i 3D modeliranja, te nadolazećih edukacija vezanih uz marketing mobilnih video igara, napredne animacije i level dizajna, ova institucija neformalnog obrazovanja postala je važan faktor u razvoju domaće industrije video igara.

S obzirom na relativnu ˝zatvorenost˝ domaće industrije, kod šire javnosti su veličina industrije, kao i moguća zanimanja i vještine, još uvijek velika nepoznanica.
Kako bi informirali potencijalni budući kadar, te spojili tvrtke s ljudima koji traže posao pokrenut je i Game Dev Career Day (GDCD) u organizaciji Machina Academy i centra HUB385, zamišljen kao mjesto informiranja, prezentiranja i spajanja javnosti s industrijom, nakon kojih će svaki posjetitelj dobiti jasniju sliku o potrebnim vještinama i mogućnostima za rad u Hrvatskoj i regiji.

One s iskustvom i razvijenim vještinama čeka prilika za ugodan networking i spajanje s poslodavcima, dok mlade entuzijaste i početnike čeka prilika da na panelima postave sva pitanja oko razvoja vještina i ulasku u industriju video igara.

Uz organizatore, i Game Dev Career Day pridružiti će se i predstavnici nekih od najuspješnijih domaćih studija, uključujući Little Green Men (LGM), tvorci globalno poznate igre ˝Starpoint Gemini˝, te osječki indie studio ¨Void Main Studio˝.
Trenutno se aktivno radi na priključivanju ostalih poznatih game dev tvrtki iz Hrvatske i regije.

Game dev Career Day prvi je takav događaj u Hrvatskoj, a održati će se u prostorima zagrebačkog HUB385 u Petračićevoj 4 (u blizini Doma sportova) u subotu, 28.listopada od 10 do 16 sati.
Za prisustvovanje događaju potrebno je uzeti besplatne karte putem Entrio servisa.

Detaljniji plan predavanja i popis tvrtki koje će prisustvovati biti će objavljen na Facebook stranici događaja, a organizatora možete kontaktirati sa svim pitanjima na machina@machina.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam