Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.12.2017. 10:02

Investiranje 

Funderbeam SEE kampanja za novu Pivovaru Medvedgrad

Lansirana najvrjednija hrvatska Funderbeam SEE kampanja u Hrvatskoj.

Funderbeam SEE kampanja za novu Pivovaru Medvedgrad

U prostorijama Pivnice Medvedgrad svečano je lansirana kampanja Funderbeam SEE-a – Nova Pivovara Medvedgrad, koju su predstavili Ivo Nauković (osnivač Pivovare Medvedgrad), Ratko Bajakić (ICF, vodeći investitor Pivovare Medvedgrad), Ivana Gažić (predsjednica uprave Zagrebačke burze), Damir Bićanić (direktor Funderbeam SEE) i Ivan Nauković (direktor marketinga i prodaje Pivovare Medvedgrad).

IMG_0865

U uvodnom izlaganju Ivan Nauković je govorio o povijesti Pivovare Medvedgrad koja je od proizvođača opreme za pivovare prije 25 godina postala proizvođač piva i danas je vodeća craft pivovara u Hrvatskoj koja stalno bilježi rast pa je stoga odlučila sagraditi novu pivovaru kapaciteta od 25 tisuća hektolitara u kojoj će se naći varionica za kuhanje piva od 6.000 litara, dok će se sredstvima prikupljenim Funderbeam SEE kampanjom investirati u novu punilicu za boce proizvodnopg kapaciteta od 5.000 boca po satu, čiji će svi procesi biti će kompjuterski vođeni. Na novoj lokaciji postojat će i dodatna mogućnost širenja do 50.000 HL bez potrebe za dodatnim investiranjem u novu opremu.

IMG_0877

Pivovara Medvedgrad je prva hrvatska pivovara koja investicije traži putem Funderbeam SEE platforme za prikupljanje kapitala i trgovanje udjelima. Funderbeam je globalna platforma na kojoj kompanije mogu prikupljati sredstva za daljnji rast, dok je investitorima omogućeno trgovanje ulogom putem blockchain tehnologije. Svaka kompanija na Funderbeamu mora imati vodećeg ulagača koji svojim ulaganjem demonstrira povjerenje u pozitivne izglede kompanije, a vodeći ulagatelj Pivovare Medvedgrad je Ratko Bajakić, direktor ICF-a. Funderbeam za potrebe financiranja investiranja utemeljuje tzv. SPV (Special Purpuse Vehicle) sa sjedištem u Estoniji, koji predstavlja jedinog suvlasnika kompanije te nastupa ispred svih ulagača. Razlog su niski troškovi i izostanak birokratskih barijera. Minimalno ulaganje za pojedinačnog malog ulagatelja u Medvedgrad iznosi 250 eura.

IMG_0941

Medvedgrad u suradnji s Funderbeamom želi u ovaj projekt uključiti sve ljubitelje Medvedgrad piva pa će svi zaposlenici Pivovare Medvedgrada postati investitori, a želja pivovare je da se uključe i dobavljači, partneri, pa čak i kupci koji vole poznate Medvedgradove lagere i "aleove" kao što su Crna Kraljica, Zlatni Medvjed, Vragec, Fakin IPA, Grofica Kirsch, Agram Stout, Crni Jack i druga.

Živjeli!

IMG_0812
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->