Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.10.2021. 16:14

Roscosmos 

VIDEO: Ruski filmaši se vratili iz svemira

Nakon što su snimili prve scene jednog igranog filma u svemiru, Yulia Pereslid i Klim Shipenko uspješno su sletjeli na Zemlju.

VIDEO: Ruski filmaši se vratili iz svemira

Ruski redatelj Klim Shipenko i glumica Yulia Pereslid ući će u povijest kao prvi ljudi koji su snimali jedan igrani film u svemiru. Nakon što su proveli 12 dana u snimanju scena za SF dramu The Challenge na ISS-u, Yulia i Klim su u društvu kozmonauta Olega Novitskiya svojim Soyuzom uspješno sletjeli na područje Kazahstana, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zanimljivo je da i kozmonaut Novitsky ima jednu od glavnih uloga u Shipenkovom filmu, jer on glumi pacijenta kojeg u svemiru operira kardiokirurginja koju tumači Yulia Pereslid, a i drugi članovi posade ISS-a su sudjelovali u snimanju pa su i oni postali glumci.

88047950-2f4b-11ec-bdfb-6ceb31432050

Osim što su pretekli Amerikance koji su htjeli snimati na ISS-u film s Tomom Cruisem, Rusi su postali i prvi koji su u svemir poslali jednog redatelja i glumicu, pa je Yulia pretekla i Williama Shatnera (kapetana Kirka), koji je prije nekoliko dana stigao u svemir letjelicom Blue Origina.

Zasad još nije poznato kada će snimanje filma The Challenge biti dovršeno, no nadamo se da nećemo čekati dugo dok ga ne dođemo u priliku pogledati jer nas jako zanima.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->