Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.10.2021. 10:47

Blue Origin 

VIDEO: Kapetan Kirk stigao u svemir

Nakon slijetanja William Shatner je bio vidno potresen doživljajem i zahvalan Bezosu.

VIDEO: Kapetan Kirk stigao u svemir

Druga svemirska misija Blue Origina s posadom koju je činilo četvero "turista" uspješno je poletjela do visine od 106 km koja je iznad znanstveno priznate granice svemira i potom se mekano spustila u pustinju Zapadnog Teksasa brzinom od samo 1,6 km/h.

Posadu misije su činili šefica svemirskih operacija Blue Origina Audrey Powers, bivši NASA-in inženjer dr. Chris Boshuizen, znanstvenik i biznismen Glen de Vries, te legendarni kapetan Kirk iz Star Treka, glumac William Shatner.

Nakon što je New Shepard raketa uspješno dovela kapsulu s putnicima u svemir, "kapetan Kirk" i društvo su nakratko imali priliku uživati u bestežinskom stanju, kao što možete vidjeti u Twitter videu na ovoj poveznici.

kirk 3

Obzirom da je Shatneru punih 90 godina, ovime je službeno postao najstarija osoba koja je boravila u svemiru, a nakon slijetanja je bio vidno potresen.

"Ovo bi svatko na Zemlji trebao doživjeti", rekao je Shattner Jeffu Bezosu i nakratko zaplakao pogođen valom emocija, no nakon toga se ubrzo sabrao i opisao svoje iskustvo na doista fenomenalan način, pa se može reći da je ovo Bezosovom Blue Originu najbolja moguća reklama za početak ere masovnog svemirskog turizma.

kirk2

Čitavu snimku misije s oznakom NS-18, od priprema, samog leta, pa sve do slijetanja možete pogledati u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->