Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.03.2023. 10:01

Parsec 

Satelitska komunikacijska mreža Mjesec Zemlja

Komunikacijska satelitska mreža Parsec će pomoći astronautima da ostanu u kontaktu tijekom lunarnih misija.

Satelitska komunikacijska mreža Mjesec Zemlja

Ako čovječanstvo namjerava imati dugotrajnu prisutnost na Mjesecu , trebat će mu pouzdane komunikacije, a Lockheed Martin misli da može osigurati tu vezu. Tvrtka je stvorila spinoff posvećen lunarnoj infrastrukturi, Crescent Space, čiji je prvi projekt satelitska mreža Mjesec-Zemlja.

Njihova Parsec mreža koristi konstelaciju malih lunarnih satelita kako bi se osigurala stalna veza između astronauta, njihove opreme i ljudi na Zemlji, a sustav će također pružiti pomoć pri navigaciji.

Tehnologija bi trebala pomoći istraživačima da ostanu u kontaktu pri promjenama kursa letjelice, no to će biti važno i za one na Mjesečevom tlu. Parsecovi čvorovi stvaraju lunarni ekvivalent GPS-u, dajući astronautima njihovu točnu poziciju i upute za povratak u bazu. Posada rovera mogla bi znati kako se vratiti kući, a da se recimo ne zabije u opasan krater.

Crescentovi prvi Parsec čvorovi trebali bi biti operativni do 2025. godine, a Lockheed Martin će osigurati satelite. Izvršni direktor Joe Landon (bivši potpredsjednik Lockheed Martin Space) tvrdi da je Crescent "dobro pozicioniran" da podrži NASA- ino slijetanje na Mjesec Artemis i druge istraživačke misije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->