Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.04.2015. 16:44

ISSPresso 

Prva osoba u Star Trek uniformi u pravom svemiru

Samantha Cristoforetti je obukla uniformu iz Star Treka, kako bi svečano dočekala dolazak Dragon letjelice.

Prva osoba u Star Trek uniformi u pravom svemiru

Talijanska astronautkinja Samantha Cristoforetti bila je jako uzbuđena zbog dolaska bespilotne Dragon letjelice na ISS, kojom su na međunarodnu postaju ovih dana stigle razne korisne stvari, uključujući hranu, piće i čisto rublje, a tu se nalazila i njoj najvažnija stvar, kava.

Ona je stoga odlučila obući svoju svečanu uniformu časnice iz Star Treka, kako bi na dostojan način dočekala letjelicu na kojoj se nalazio pravi aparat za talijanski espresso.

"Ima kave u ovoj nebuli... ehm, hoću reći... u Dragonu", napisala je Samantha na svojem Twitter profilu, gdje je objavila ovu sliku koju je slikao njezin kolega, zapovjednik Ekspedicije 43, Terry Virts iz NASA-e.

Aparat za kavu je proizveo poznati gigant kave Lavazza, koji ga je nazvao ISSPresso, te je u suradnji s tvrtkom Argotec omogućio da radi izvan našeg planeta. Ovo je prvi aparat za kavu koji je u stanju raditi u uvjetima mikrogravitacije, zahvaljujući sustavu "kapsuliranja" koji puni plastične vrećice toplim napicima poput kave i čaja, a može se koristiti i za rehidraciju hrane.

Nije nam jasno zbog čega je Samantha obukla Star Trek uniformu za doček aparata za kavu, no možda je željela reći da je on za nju vrijedan poput replikatora u brodovima iz Zvjezdanih staza.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam