Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.04.2013. 14:54

Mars One 

Prijavite se za život i smrt na Marsu

Mars One započeo prihvaćati video prijave za članove prve Marsove kolonije.

Prijavite se za život i smrt na Marsu

Jednosmjerni put na Mars je trenutno jedina moguća opcija za odlazak na crveni planet pomoću danas dostupne tehnologije. Drugim riječima, ako se želite pridružiti neprofitnoj svemirskoj organizaciji Mars One, koja želi na crveni planet dovesti prve kolonizatore 2023. godine, koji će tamo vjerojatno provesti čitav život, možete snimiti kratki video film u kojem ćete se predstaviti i navesti svoje razloge zbog kojih mislite da biste bili idealni putnik na Mars s jednosmjernom kartom.

Inače, Mars One ima ideju da prvi kolonizatori sudjeluju u svojevrsnom reality showu, što znači da ćete pristankom na njihove uvjete čitav život na crvenom planetu provesti pod budnim okom kamera.

mars stambeni prostor

Za ovu "Big Brother koloniju" će se izabrati između 24 i 40 kandidata (polovica žena, polovica muškaraca), koji će se na Mars slati u grupama po četvoro.

Cijena dolaska prvih kolonizatora na Mars će iznositi oko 6 milijardi dolara, a Mars One vjeruje da će to pokriti reality showom, dok će za lansiranja i spuštanja na Mars kolonizatora, potrebne opreme, potrepština i rovera biti zadužena tvrtka SpaceX, odnosno njihove Falcon Heavy rakete.

mars farma

Space One navodi kako će na Marsu kolonizatori imati apsolutnu slobodu, dakle neće dobivati nikakva naređenja sa Zemlje, već će im život funkcionirati onako kako si ga sami urede, čime će kako kažu, "stvoriti novu civilizaciju, vlastite praznike i vlastite zakone".

mars prijave

Ako se i vi želite prijaviti za kolonizaciju Marsa, posjetite ovu poveznicu na kojoj možete ostaviti svoju video prijavu ili pogledati filmove onih koji su se već prijavili.

VIDEO: Mars One 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam