Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2020. 16:26

GRALS 

Robot za simuliranje prilaženja asteroidima

Robotska ruka se kreće na tračnici dugoj 33 metra i simulira pristup svemirskim objektima.

Robot za simuliranje prilaženja asteroidima

Europska svemirska agencija osim računalnih simulacija kojima simulira izvođenje raznih misija u svemiru poput Rosette, koristi i fizički simulator pod nazivom GRALS (GNC Rendezvous, Approach and Landing Simulator). GRALS je robotska ruka koju je proizveo njemački proizvođač industrijskih robota KUKA Robotics, a u simulatoru je spojen na tračnicu dužine od 33 metra, kako bi znanstvenici i inženjeri mogli uvježbavati pristup satelitima, asteroidima i drugim svemirskim objektima u svemiru prije nego započnu s izvođenjem stvarnih misija.

GRALS

GRALS je nedavno nadograđen novim softverom, navigacijskim kamerama, procesorima i drugim hardverom, a razvila ga je tvrtka ASTOS Solutions GmbH iz Njemačkoj, uz podršku ESA-inog General Support Technology programa.

Ovaj mjesec ESA slavi međunarodno priznati Dan asteroida koji je posvećen boljem razumijevanju asteroida i njihove uloge u formiranju Sunčevog sustava, proučavanju mogućnosti potencijalnog iskorištavanja njihovih resursa te razvijanju tehnologija za zaštitu Zemlje od njihovih udara.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->