Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.10.2019. 13:28

Starlink 

Elon Musk poslao prvi tweet putem Starlinka

Internetsku satelitsku mrežu moći ćemo koristiti kada se lansira "samo" još nekoliko stotina satelita.

Elon Musk poslao prvi tweet putem Starlinka

"Whoa, It Worked", tweetao je Elon Musk prvi puta preko satelitske mreže Starlink koja trenutno broji 60 satelita koji kruže u orbiti Zemlje.  

Mada je ovo samo kap u moru u odnosu na čitavu Starlink konstelaciju koju bi prema planovima SpaceX-a trebalo činiti 12.000, 30.000 ili čak više satelita, Musk je svojim tweetom želio pokazati da sustav funkcionira. "Kako bi mreža profunkcionirala u dovoljnoj mjeri da internetom pokrije minimalnu površinu našeg planeta trebat će najmanje 400 Starlink satelita", izjavio je Musk početkom ove godine.   

SpaceX nije jedina tvrtka koja u svemir želi postaviti veliku konstelaciju satelita za satelitski internet. Amazon planira lansirati više od 3.000 vlastitih letjelica tog tipa, a OneWeb je lansirao prvih 6 koji bi trebali činiti mrežu od 650 satelita.

U svakom slučaju ove konstelacije za satelitski internet će stvoriti veliku gužvu u orbiti našeg planeta što izaziva zabrinutost mnogih svemirskih agencija i znanstvenika, posebice astronoma koji se plaše da će im sateliti znatno ometati promatranja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->