Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.09.2013. 10:13

Add to device 

YouTube objašnjava offline gledanje videa

YouTube je svojim partnerima poslao obavijest u kojoj objašnjava funkcioniranje nove značajke

YouTube objašnjava offline gledanje videa

Ovih smo dana pisali o namjeri Googlea da uskoro uvede novu značajku za svoju YouTube mobilnu aplikaciju koja će omogućiti gledanje videa offline, što znači da tijekom gledanja nećete morati biti spojeni na Internet.

Za sada je jedino bilo poznato da ćete filmove koje odaberete moći gledati offline najduže 48 sati, no osim toga nisu objavljeni nikakvi drugi podaci.

U pismu koje je Google poslao svojim partnerima malo je pojašnjeno kako to funkcionira, te na koje se sadržaje nova značajka odnosi, odnosno na koje ne.

Filmovi koje nećete moći gledati offline su filmovi i TV emisije koje se nude kroz servise za unajmljivanje i kupovanje, no Google ni sada nije ništa rekao u vezi glazbenih videa koji spadaju među najgledanije sadržaje YouTubea, pa je veliko pitanje je li glazbena industrija spremna pristati na to da ljudi besplatno preuzimaju video spotove na svoje uređaje, pa makar bilo i privremeno.

U pismu partnerima Google navodi kako je nova značajka dio nadogranje mobilne YouTube aplikacije, te će biti "po defaultu" omogućena svim partnerima, no oni sami će odlučiti hoće li ju uključiti, odnosno omogućiti da se njihovi sadržaji mogu pregledavati offline.

Korisnici će pak kroz značajku pod nazivom "add to device" koja će se nalaziti uz video filmove i play liste moći označiti sadržaje koje žele gledati offline "kratko vrijeme" u slučaju da nisu spojeni na Internet, odnosno maksimalno 48 sati. Ako će uređaj biti offline duže od 48 sati sadržaj se više neće moći gledati sve dok se korisnik ponovno ne spoji na Internet.

Filmovima koje ste označili za korištenje ove značajke, moći ćete pristupiti tako da na popisu videa odaberete opciju "on device" (na uređaju) i to je zapravo sve.

U svakom slučaju ovo je zgodna značajka za slučajeve kada želite neki YouTube film pogledati ili pokazati nekome tamo gdje nemate Internet konekciju, pa možemo reći da nam se ideja sviđa, mada bismo voljeli da ta mogućnost traje više od 48 sati. Obzirom da postoje brojni alati pomoću kojih možete preuzeti Youtube sadržaje "za stalno", možda je Google mislio da će ovom značajkom malo smanjiti nelegalna preuzimanja filmova. 

Izvor: All Things D

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google YouTube offline Add to device
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->